BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

Bu Putin yazısı bildiğiniz gibi değil

Putin Times'a yazı yazarsa... Ünlü gazete New York Times'te çıkan Putin imzalı yazıya nispet yaptı. "Siz aptallar hepiniz inandınız"! başlığını attı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Times gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün New York Times gazetesi için kaleme aldığı yorum yazısına nispet yaptı. Putin'e bu kez onlar yazdırdı. Ama yazı bildiğiniz gibi değil.

Putin'in imzası atılan yazıda "Nefret ettiğim biri olan Barack Obama, erkeksi vücudumla dalga geçtiniz, Suriye aslında umurumda değil, Türkiye'de itibarınızı kaybettiniz" gizi ifadeler yer alıyor.

Elbette bu yazı gerçekte Putin'in kaleminden çıkma değil. Times dalga geçmek için Economist dergisi yazarı Edward Lucas'a, Putin yazmış gibi bir yorum yazısı yazdırmış.

İşte Times okurlarını şaşırtan Putin yazısı;

SİZ BATILILAR APTALSINIZ!
BANA İNANDINIZ

“Dünkü New York Times’ta Amerikalılara amaçlarımla ilgili inanmalarını istediğim şeyleri söyledim. Bugün, Londra’da Times okurları için asıl amacımın ne olduğunu açıklayacağım. Suriye’deki kimyasal silahların kontrole açılması önerisi tabi ki tamamen düzmece, ama sevindirici bir başarı oldu. Önce Batı’yı küçük düşürdüm. Avrupa ülkeleri arasındaki, Avrupa ve Amerika arasındaki ve sizin siyasi sistemlerinizdeki ayrılıkları ortaya çıkardım. Ulusal güvenlik ve prensipler tehlikede olduğunda sizin liderleriniz artık hemen harekete geçemezler. Beni ve ne tepki vereceğimi düşünmek zorundalar.”

NEFRET ETTİĞİM OBAMA

“Nefret ettiğim biri olan Barack Obama artık Kongre’nin ellerinde, aynen dalkavukluk eden David Cameron’un yanlış bir değerlendirmelerle parlamentoda oylamaya gidip ayağına çelme çakıldığı gibi. Senin, kimyasal silahların kullanımıyla ilgili özensizce çizilen ‘kırmızı çizgilerin’ tamamen bir kurgudan ibaret. Dünya, senin harekete geçme arzunu kaybettiğini o muhteşem ulusa seslenişine rağmen farkında.”

TÜRKİYE'YE KARŞI İTİBARINI
ZAYIFLATTIN

“Senin Suriye’de eylemsiz kalman ve avanaklığın, İslamcı aşırıların dolduracağı bir boşluk yarattı. Bana uyar. Benim, şeytanlaştırabileceğim (Çeçenlere sorabilirsin) düşmanlarım varken böl, yönet ve başarılı ol taktiğine inancım var. Sen, Batı’nın kendi taraflarında olduğuna inanan o ahmak muhaliflerin moralini bozdun. Ve sana tepkisi giderek artan- ki ben de bunu onaylıyorum, büyük ve işe yarar bir ülke olan Türkiye’ye karşı itibarını zayıflattın.”

ASLINDA SURİYE UMURUMDA DEĞİL

“Esad için zaman kazandım. Aslında Suriye veya Suriyeliler umurumda değil. Başka ülkelerle yaptığımız anlaşmaların standartlarına kıyasla (Suriye) ile silah anlaşmamız çok küçük. Rusya’daki donanma üssü sembolik (ama Kıbrıs’taki İngiltere üssünü gözetlemek için işe yarar), ama silahlanmayı bitirene ve doğru düzgün bir filo kazanana kadar askeri olarak kullanışlı değil.”

ESAD'IN DÜŞMESİNİ İSTEMİYORUM

“Esad’ın düşmesini, özellikle senin ellerine hiç istemiyorum. Otoriter rejimleri devirmek bir alışkanlık haline gelir ve ben otoriter rejimleri seviyorum. İç savaşın devam etmesini istiyorum, çünkü Ortadoğu’daki istikrarsızlık petrol fiyatlarını arttırıyor, bu da benim rekabetten uzak ekonomim için bir lütuf olur.”

ÖNERİM DE DÜZMECE

“Bu arada, kimyasal silahlarla ilgili önerimin düzmece olduğunu söylemiş miydim? Aslında söylediğim birçok şey gibi… Gururlu bir KGB eski üyesi olarak, kelimelerin fikirlerin hizmetkârı olduğunu bilirim. O zamanlar dezenformasyon ve blöf konusunda iyiydik. Şimdi çok daha iyiyiz.”

O SİLAHLARI DA BEN SATTIM

Economist yazarı Edward Lucas’ın Times gazetesi için Putin’in ağzından kaleme aldığı 'düzmece" yazı şöyle devam ediyor:

“… Esad’ın kimyasal silahları hakkında çok şey biliyorum çünkü çoğu benim Sovyet seleflerim tarafından satıldı ve aynı zamanda Beyaz Rusya aracılığıyla gizlice dağıtım sistemi satıyorduk… İç savaşın ortasında bizim veya başka birinin bunları toplayıp, denetleyip sonra imha edeceğini gerçekten düşünmüyordun değil mi? Ben de öyle düşünmüştüm.”

DİPLOMASİ TİYATROMU YEDİNİZ

“Benim bu diplomasi tiyatrom, Batı’nın iradesinden arta kalanları sünger gibi emmek. Bu sonsuza kadar böyle devam edecek ve hiç kimse tekrar buna karşı çıkamayacak. Hepiniz özel olarak Suriye kriziyle ilgilenmek zorunda olmadığınız için rahatladınız ve ben sizse eylemsizlik için bir bahane yaratmış oldum. Benim en büyük kazancım, kimsenin artık bana karşı çıkmak istemeyeceğidir.”

“… O zaman, artık muhalifleri hapse attığım veya hapiste ölmelerine yol açtığım için beni eleştirme. Eski Sovyet komşularımın gözünü korkutmama karşı çıkma (Bu arada, Baltık ülkelerinin sınırında ve Polonya’da gelecek hafta askeri tatbikat düzenliyorum.) Batı bankaları aracılığıyla akladığım milyarlarca dolar kara parayı da soruşturma. Avrupa gaz pazarını suiistimal etmeme saldırma. Benim casuslarıma sırları satarken yakalanan vatandaşlarını yargılamaya çalışma. Eşcinsel Ruslara karşı tavrımdan şikâyetçi olma. Kısacası bana saldıracak hiçbir şey yapma. Yoksa Suriye’de sana ‘yardım etmekten’ vazgeçerim.”

BENİM ERKEKSİ VÜCUDUMLA DALGA GEÇTİLER

“… İnsanlar benim erkeksi vücudumla dalga geçti. Ekonomik büyüme durdu. Bazı eski Sovyet cumhuriyetleri AB ile önemli anlaşmalara imza atmak üzereydi Benim en çok sorun çıkarak rakiplerimden Aleksey Navalny Moskova Belediye Başkanlığı seçimlerinde iyi bir sonuç aldı. Ama artık bu kötü günler arkamda kaldı.”

“Sen Rusya’yı dünyanın karar verme mekanizmasının uzun yıllardır hiç olmadığı kadar merkezine koydun yeniden. Senin hatalarını izlemeye devam edeceğim ve acımasızca istismar edeceğim. Eminim senin seçeceğin acemi politikacılar daha çok hata yapmaya devam edecek. Bu arada, teşekkürlerimi kabul et lütfen. Rusya’nın çıkarlarının sağlığı, sıhhati bugün daha iyi.
Saygılarımla, Vladimir.”