BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

CHP'liler 4.8 milyar doların peşinde

Mart ayında Türkiye'ye giren ve kaynağı belli olmayan 4.8 milyar dolar, CHP'nin ekonomi kurmaylarının gündeminde.

Abone ol

İNTERNET HABER- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye'ye Mart ayında giren 4.8 milyar dolarlık kaynağa ilişkin bir inceleme başlatılmasını ve kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapılmasını beklediklerini söyledi.

Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek, Mart ayında Türkiye'ye kaynağı belirli olmayan döviz hareketlerinin izlendiği net hata noksan kaleminden 4.8 milyar dolarlık giriş olduğunu belirtti.

Bunun, bugüne kadar söz konusu hesaptan tek bir ayda gelen en yüksek para miktarı olduğunu iddia eden Öztrak, söz konusu rakamın büyüklüğünün ortada olağanüstü bir durumun varlığını gösterdiğini savundu.

Öztrak, bu para girişinin nereden kaynaklandığı konusunda bir inceleme başlatılmasını ve kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Yılın ikinci çeyreğinde büyümenin beklentileri aşarak yüzde 4.4 gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Öztrak, ancak Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusa iş  sağlayabilmek ve vatandaşların borçlarını rahatça çevirebilmeleri için her yıl en az yüzde 5 büyümek zorunda olduğunu anımsattı.