BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu pankartla Erdoğan'a atıfta bulundular

Hopa'da yaşanan olaylada polisin yoğun biber gazına maruz kalan ve kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden emekli öğretmen son yolculuğunda...

Abone ol

AK Parti'nin dün Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingi öncesinde yaşanan olaylarda polisin yoğun biber gazına maruz kalan ve kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun cenazesi, bugün ilçede toprağa verilecek.

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından alınan Lokumcu'nun cenazesi, araçla önce Hopa'ya getirildi. Burada Lokumcu'yu bekleyenler, çevre yolunu trafiğe kapattı. "Metin Lokumcu ölümsüzdür", "Katil AKP" sloganları atılırken, Başbakan Erdoğan'ın yaşananları 'Eli sopalı eşkıyalar' sözüyle eleştirmesine atıfta bulunanlar "Hepimiz Hopalı, hepimiz Eşkiyayız" ve "Metin Lokumcu devrimci yolumuzda yaşayacak" yazılı pankart açtılar.

Lokumcu'nun cenazesi Kemalpaşa sokaklarında dolaştırılırken, burada da cenazeye katılımlar oldu. Lokumcu'yu halk balkonlarından, esnaf da dükkanlarından alkışlarla karşıladı.

Belediye binası önünde bir cenaze töreni yapıldı. Metin Lokumcu'nun akrabası olan, Eğitim Sen Hopa Şube Başkanı Osman Lokumcu, "Metin bizim için iyi bir arkadaştı, iyi bir dost, iyi bir devrimciydi. Hepimize örnek oldu. Hepimiz ondan çok şey öğrendik. Hepimizin başısağolsun. Onun Denizlerden, Mahirlerden alarak yükselttiği mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da "Dün devrimci bir kardeşimizi kaybettik. Hepimizin başısağolsun. İbolardan, Denizlerden, Mahirlerden süregelen devrim mücadelesi sürecek" diye konuştu.

Metin Lokumcu'nun oğlu da burada kalabalığa seslenirken, Halkevleri Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Taylan Kaya ve CHP Artvin Milletvekili adayı Yüksel Çorbacıoğlu da birer konuşma yaptı.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın Metin Lokumcu için "Bir tanesi de kalp krizi geçirerek ölmüş. Kimliğini bilmiyorum, üzerinde durma gereğini de duymuyorum" şeklindeki sözleri cenaze töreninde dile getirildi. Artvinlilerin Başbakan'a öfkesi bu sözlerle daha da arttı.

Konuşmaların ardından cenaze Kemalpaşa Camii'ne getirildi. Burada kılınacak cenaze namazının ardından, Lokumcu'nun naaşı Dereiçi Köyü mezarlığında defnedilecek.