BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkındaki soruşturmayla ilgili kritik kararı ilginç bir isim verecek!

Abone ol

Adalet Bakanlığı'nın meslekten ihracını istediği YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkındaki soruşturmayla ilgili kritik kararı ilginç bir isim verecek: 'Meslekten ihracı istenen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz.'

Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmaya 'yasa dışı' diyen Kaçmaz'ın bu konuda karar vermesinin hukuki olmayacağı belirtiliyor. Kaçmaz'ın dışında heyette yer alan üyelerden birinin de YARSAV üyesi olduğuna dikkat çekiliyor.

Adalet Bakanlığı müfettişleri, Eminağaoğlu ve Kaçmaz hakkındaki iddiaları tek bir rapor hazırlayarak birleştirdi. Her iki ismin aynı raporda suçlanması nedeniyle Kaçmaz'ın Eminağaoğlu hakkındaki davaya bakamayacağı gerekçesiyle Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianameyi Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ilettiği, ancak mahkemenin suçlamalar arasında irtibat bulunmadığı iddiasıyla davanın kurayla belirlenmesini istediği belirtildi. Bunun üzerine UYAP'ta yapılan dağıtım sonucu iddianame Kaçmaz'ın başkanlığındaki mahkemeye düştü.

Eminağaoğlu, soruşturmanın açılması kararı verilmesi halinde Yargıtay'da yargılanabilecek. Adalet Bakanlığı'nın talebi reddedilirse Eminağaoğlu'na ceza yargılaması yolu kapanacak. Eminağaoğlu hakkındaki kritik kararı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki şu isimler verecek: Başkan Osman Kaçmaz, üyeler Safiye Bilge Pekgöz, Melda Öztürk. Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eminağaoğlu hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenledi. İddianamede, Eminağaoğlu'nun 'Ergenekon soruşturmasında hâkim ve savcıları hukuka aykırı şekilde etkilemeye teşebbüs, soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlarından cezalandırılması istendi. TCK'nın 277. maddesindeki adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçu 2 yıl ila 4 yıl, 285. maddesindeki soruşturmanın gizliliğini ihlal ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.