BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu minikler Mersini gururlandırdı

Türkiye çapında yapılan Küçük kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonasının yıldızı Mersinli öğrenciler oldu...

Abone ol

İlköğretim Okullarıarası Küçük Kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası finalinde Adana Gazi İlköğretim Okulu'nu 41-40 mağlup eden Yenişehir İlköğretim Okulu adını da 'Türkiye Şampiyonluğu'na yazdırdı.

Şampiyon sporcular, kazanmış oldukları kupayla birlikte mutluluklarını Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile paylaştı.

Aksoy'u makamında ziyaret eden basketbolcu kızlara İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Yenişehir İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Göküş, Müdür Yardımcısı Harun Ağa, Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Özcan ile Takım Menajeri Suat Özdal da eşlik etti.

Elde edilen başarının Mersin için önemli bir övünç kaynağı olduğunu kaydeden Vali Aksoy, "Birçok ilde şampiyonluğa ulaşabilmek için ter döküp, 'Şampiyonluk Kupası'nı Mersin'e getirdiniz. Bu kent açısından sevindirici bir tablo" dedi.

Okul müdürleri başta olmak üzere, çocukların başarısında emeği geçenleri de elde edilen başarı nedeniyle kutlayan Vali Aksoy, özellikle çocukların bu alanda spor yapmalarına fırsat veren ve çalışmalarını destekleyen ailelerine teşekkür etti. Şampiyon öğrencilere, Mersin'i tanıtıcı dokümanların yanı sıra çeşitli hediyeler de veren Hüseyin Aksoy, daha sonra şampiyon sporcular ve okul yöneticileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.