BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bu konu Türkiyenin ayak bağı

Cumhurbaşkanı Gül Bitlis ziyaretinde önemli mesajlar verdi. Kürt açılımı konusunda bakın neler diyor?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bitlis ziyaretinde tarihi fırsat sözünü tekrarladı. İyimser olduğunu söyleyen Gül, 17. yüzyılda yaşamış Kürt şairi Ehmede Xani'yi övdü.

Gül'ün ziyaretini takip eden Sabah yazarı Yavuz Donat bugünkü köşesinde Gül'ün mesajlarını yazdı..

BÜYÜK ÜLKENİN FARKLILIĞI ÇOK OLUR

Çok düşündüm. Daha yapacak çok şey var. Önemli olan üzüm yemek. Bu konu, Türkiye'nin en büyük meselesi. Kafamızı kuma gömmeyelim.

Modern bir devlet, büyük bir sorununu nasıl hallederse biz de öyle halledelim. Biz bir milletiz. Büyük ülkenin farklılığı çok olur. Hele de bir imparatorluğun devamı ise. Farklılık zenginliktir.

ASLINDA ORTAK ARAYIŞ VAR

Nereden nereye gelindi, herkes görüyor.  Tartışmaları okuyorum, izliyorum. Aslında ortak bir arayış var. Herkes yardımcı oluyor. Ve herkes işin farkında. İyi niyetle, bu büyük meselenin hallini, herkes istiyor

Şurası (Ahlat) bizim kültür mirasımız değil mi?.. Bizans eserleri de bizim, Dede Korkut da bizim... Ferhat ile Şirin bizim. Tabii Şair Ehmede Xani de bizim... Mem û Zîn de bizim. (Ünlü Kürt şairi ve eseri.) Bu ülkenin insanları da bizim.

Konu çok hassas... Düşündüklerimi tartarak, ölçüp biçerek, dikkat ederek söyledim, söylüyorum. Bütün bunlar (son gelişmeler) derin bir çalışma ve gayretin sonucu... Tarihi fırsat var...

HEPİMİZİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

İyimserlik unsurları çok... Bunu değerlendirmemiz lazım. Vatandaş bu işin hallini çok istiyor. Bu konu Türkiye'ye ayak bağı... Bunu herkes görüyor, biliyor. Toplum bu meselenin halli konusunda samimi, iyi niyetli. Tabii hepimizin dikkatli olması gerekiyor.

Gördünüz işte... TRT Şeş devreye girdi... Vatandaş olumsuz tepki vermedi... İzleyen izliyor, izlemeyen izlemiyor... Vatandaş, Türkiye'nin böyle önemli bir sorunu olduğunu biliyor ve çözümünü bekliyor.

LİDERLER ZİRVESİ

Gerekli olduğunda her şeyi yaparım. Daha önce yaptım da. Böyle şeyler çok zor ve zaman alacak konular.