BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  GÜNCEL

Bu konser Türkiye'de ilk olacak!

Hem görsel hem de müzikal anlamda Türkiye'de Semah ve Sema'yı buluşturan konsere ilginin nasıl olacağı bekleniyor.

Abone ol

Bir yandan Alevi türkülerinin söyleneceği bir yandan da, sema ve semahın yapılacağı konserde sanatçılar birlik çağrısı yapacak.

Nesrullah SONAY'ın haberine göre sanatçılara sema ve semahın eşlik edeceği konser, Türkiye'de ilk olacak. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Mutlu, "Ne çektiysek ayrımcılıktan çektik. Oysa bu toprakları hep birlikte muhafaza ettik. Bu topraklar da türküler de, ilahiler de hepimizin. Amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek" dedi. Mutlu şöyle devam etti:

GÖRSEL ŞÖLEN

"Konserde Pir Sultan Abdal'ın 'Güzel Aşk Cevrimizi Çekemezsin demedim mi?' eserini ben ilahi formatında, Ayla Karacan da türkü formatında yorumlayacak. Bunu yaparken aynı anda sahnede bir semazen sema edecek, iki kişi semah dönecek. Hem görsel anlamda hem müzikal anlamda bu ilk defa olacak."

PROVASI 6 AY SÜRDÜ

"Aşk Alevi" adı verilen ve yönetmenliğini Çiğdem Mutlu'nun yaptığı projenin hazırlıkları 6 ay sürdü. Galası, 22 Aralık'ta Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde yapılacak konseri halk ücretsiz izleyebilecek. Geniş kitlelere hitap edecek konserin yurt dışında da düzenlenmesi planlanıyor.