BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu kitap annelerin ruh halini anlamak için

Siz hangi annesiniz? Eşiniz hangi anne? Anneniz hangi anne? “Anneler neler yaşar ve neler hisseder?” diye merak ediyor musunuz? Anneleri ve anneliği gerçekten anlamak istiyor musunuz? O zaman doğru yerdesiniz!

Abone ol

Sadece anne, anne olamayan anne, üvey anne, boşanmış anne, çalışan anne, blogger anne, helikopter anne, mükemmeliyetçi anne, benmerkezci anne, koruyucu anne, bağımlı anne, kaygılı anne, stresli anne, demokratik anne, kafası karışık anne, hijyenik anne, organik anne, blender anne… Siz hangi annesiniz? Eşiniz hangi anne? Anneniz hangi anne? “Anneler neler yaşar ve neler hisseder?” diye merak ediyor musunuz? Anneleri ve anneliği gerçekten anlamak istiyor musunuz? O zaman doğru yerdesiniz!

Annelik… Her kadının tatmak istediği ‘güzel’ duygu… Kadını ‘kadın’ yapan olgu… Yaradan’ın kadınlara ‘özel’ lütfu… Kadına Cennet kapısını açan anahtar! Annelik kutsal olmasına kutsal ama, günümüzde anneler çok da mutlu değil! Kimisi eşleri, çocukları tarafından anlaşılamamaktan şikâyetçi, kimisi hazır olmadığı bir yükün altına girdiği için tedirgin ve hatta pişman.

Uzman Pedagog Mehmet Teber, 10 yılı geçkin bir zamandır binlerce anneyi gözlemlemiş, onlarla görüşmüş. Anneliğin ardında nice duyguların, hayallerin, arzuların, zorlukların, çilelerin barındığını görmüş! Yaşananların annenin ruh halini nasıl etkilediğini, annenin davranışlarına nasıl yansıdığını tespit etmiş.

anne.20150520134952.jpgTeber, bu kitapta anneye ve anneliğe dair edindiği bilgileri bizlerle paylaşıyor. ‘Ben nasıl bir anneyim?’, ‘Eşim nasıl bir anne?’, ‘Annem nasıl bir anne?’ diye merak edenlere duygusal bir yol haritası sunuyor.

Bu kitabı okuyan anneler kendilerinin, duygularının, ruh hallerinin farkına varacak! Anlaşılmış olmanın mutluluğunu yaşayacak... Babalar da eşlerinin dünyasına yolculuk yapacak, erkekler bu kitapla kadını daha iyi anlayacak, anneliğin dışarıdan göründüğü gibi kolay olmadığını görecek!

Annenin Ruh Halleri yazarın anneye ve anneliğe dair edindiği bilgileri önce annelerle sonra da tüm toplumla paylaşmak isteğinin bir ürünü. Annelerin kendilerine bile tarif edemediği acıları, yaraları, yalnızlıkları onlar için yazmayı arzu etmiş yazar.

Yazarın öncelikli hedefi, kitabı okuyan annelerin, daha çok kendilerinin farkına varmaları, anneliği, acılarını, duygularını daha iyi fark etmeleri. Kitabın bir hedefi de annelere onları anlayan birilerinin varlığını bildirmek. Çünkü anlaşılmak kadar insana iyi gelen bir şey olmadığını belirtiyor yazar. Dolayısıyla kitabın sonunda annelerin yaşayacağı “anlaşılmış olmak” duygusu yazarın bir diğer hedefi.

İkinci hedef babalar ve erkekler; kadınların dünyasına dair az şey bilen, buna karşın çok şey bekleyen erkekler. Bu kitabı okuyan erkekler, anneliğin dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını görebilecekler.

Üçüncü hedef ise annelerle çalışan doktor, öğretmen ve psikologlar gibi uzmanlar. Onların anneye ve anneliğe bakışını biraz da olsa zenginleştirebilmek.

Siz de anneleri ve anneliği gerçekten anlamak istiyorsanız, bu kitabı mutlaka okuyun!

Mehmet Teber kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunudur. Eğitim Bilimleri ve Klinik Psikoloji alanlarında yüksek lisans yapmıştır. Evli ve iki kız babasıdır. 2008 yılında arkadaşları ile birlikte Ahenk Psikoloji’yi kurmuştur. Bir pedagog ve klinik psikolog olarak görev yapan Teber, oyun terapisi alanında uzmanlaşmaya devam etmektedir.

Halen Pedagoji Derneği’nin başkanlığını yürüten Teber’in şu ana kadar yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır:

  • Mutluluk Terapileri
  • Çocuk Eğitiminde İdeal Anne-Baba
  • Profesyonel Öğrenci
  • Sınav Terapileri