BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Bu kişilerden iyi 'eş' olur!

İngiltere'de yapılan bir araştırmada dünyaya kötümser bakanların iyimser bakanlara göre daha iyi bir eş olduğu ileri sürüldü.

Abone ol

İyimserlik tipik bir taktire değer nitelik olarak görülür ve ruhsal ve fiziksel sağlığa olumlu katkısnın olduğu söylenir.

Ancak son yapılan araştırmada hiç de böyle olmadığı görüldü. Araştırmaya göre iyimser olanların evliliği daha erken sona eriyor.

Uzmanlar iyimserliğin bir sorumluluk olduğunu, çünkü hayattan sürekli iyi şeyler beklediğini, bunun için de zorluklara karşı önleyici adımlar atmadığını belirtti. Journal of Personality and Social Psychology dergisinde yayımlanan araştırmayı yapan Lisa A. Neff ve Andrew L. Geers yeni evlenen çiftlerin beklentilerini şekillendiriken dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Genel olarak hayattan iyimser olan insanların fazla deneyimlerinin olamdığını belirten uzmanlar, bu kişilerin çzellikle ilişkilerinde de iyimser olduğunu ve beklentilerinin kötü olmasında sonra kötü tepki verdiklerini kaydetti.

Uzmanlar yaptıkları araştırmada iyimser insanların evliliklerinin ilk yılında sorun çözmede zorluklarla karşılaştıkalrını, bundan doolayı evliliklerin sona erme tehlikesinin daha çok olduğuna vurgu yaptı.

İyimserliğin genel formunun ilişkileri idare etmeya yrdımcı olmasına rağmen uzmanlar ilişkilerdeki iyimserliğin aynı sonucu vermeyebileceğini ve evliliğin sonlandırılma riskini artırdığını söyledi.