BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  DÜNYA

12 Gezi’ci de serbest

Taksim Gezi Parkının açılmasının ardından çıkan olaylarda gözaltına alınan ve tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi serbest...

Abone ol

Taksim Gezi Parkının açılmasının ardından çıkan olaylarda gözaltına alınan ve tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişinin, nöbetçi İstanbul 38. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ifadeleri alındı. Yaklaşık 7 saat süren ifade alma işlemlerinin ardından Hakim Salih Erşenel, şüphelilere isnat edilen "polise mukavemet" ve "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet etmek" suçlarına ilişkin, suçun vasıf ve mahiyeti, kanundaki ceza miktarı, kaçma şüphesinin olmaması ve tutuklanmalarına yeterli somut olguların bulunmaması nedeniyle tüm şüphelilerin serbest bırakılmasına karar verdi.
Hakim Erşenel; şüpheliler Ali Çerkezoğlu, Ayşe Mücella Yapıcı, Ender İmrek, Haluk Ağabeyoğlu ve Beyza Metin’e ayrıca isnat olunan "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçuna ilişkin, suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmamasını dikkate alarak, her bir şüpheli hakkında isnat edilen suçlardan tutuklanma taleplerinin ayrı ayrı reddine hükmetti.
Mahkemedeki tüm şüphelilerin serbest bırakılması adliye önünde bekleyen kalabalık gurup tarafından coşkuyla karşılandı. Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi ve Mahmut Tanal’ında aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri de gözaltılara destek için adliye önünde beklerken gurup üyeleri Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’yı bir ara omuzlarına alarak alkışladılar.
(İHA)