BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  DÜNYA

Bu kez limonata isteyerek soydu

Konya’da 7 ay önce gece vakti soyduğu işyerine gelen eli bıçaklı şahıs, limonata isteyerek bahşiş kutusunu çaldı. Olay anı güvenlik kamerala...

Abone ol

Konya’da 7 ay önce gece vakti soyduğu işyerine gelen eli bıçaklı şahıs, limonata isteyerek bahşiş kutusunu çaldı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi’nde bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, 7 ay önce aynı iş yerine gece vakti kask takıp gelen ve camı kırdıktan sonra bahşiş kutusu ile yazar kasayı çalan şüpheli Orhan K. (23), bu kez gündüz vakti geldi. İş yerine giren şüpheli ilk önce bir koltuğa oturarak tespih sallamaya başladı. Daha sonra limonata isteyen şahıs ayağa kalkıp çıkarttığı bıçakla kasanın bulunduğu yerdeki bahşiş kutusunu alarak açmaya çalıştı. Bıçakla bahşiş kutusunu açamayan şahıs, müdahale etmek isteyen iş yeri çalışanına da bıçak göstererek korkuttu. Daha sonra şahıs, elindeki bıçakla birlikte bahşiş kutusunu alarak iş yerinden ayrıldı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.
İş yeri sahibi içinde 400 liradan fazla bahşiş olduğunu belirttiği kutuyu çalan şahsın, daha önce iş yerine girip polisler tarafından yakalanan hırsız olduğunu söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de hırsızlıktan 20 kaydı bulunan Orhan K’yi kısa sürede yakaladı. Orhan K. bahşiş kutusunu aldığını ve içinden 50 lira çıktığını söyledi. Mahkeme sevk edilen Orhan K., yağma suçundan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)