BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
HABER /  DÜNYA

ABD, Kuzey Kore'yi uydudan yakaladı!

ABD,Kuzey Kore'nin şubat ayında nükleer denemede bulunduğu sahanın uydu görüntülerini yayınladı.

Abone ol

ABD'de, Kuzey Kore'nin şubat ayında nükleer denemede bulunduğu sahada tünel çalışması yaptığına işaret eden uydu görüntülerini yayımladı.

ABD'deki John Hopkins İleri Uluslararası Etüdler Okulu'na bağlı ABD-Kore Enstitüsü'nün "38 North" adlı internet sitesinde yer alan, Punggye-ri adlı deneme sahasına ilişkin görünütlerde, tünel çalışmaları yapıldığına ilişkin işaretlere rastlanıyor.

Enstitünün internet sitesinde yayımlanan 1 Haziran tarihinde çekilmiş görüntülerde bir dağdaki nükleer deneme sahasında bulunan tünelin girişinde gömülü kayaya ait olduğu belirlenen gri renkte atıklar dikkati çekiyor.

screen-shot-2013-06-26-at-10.27.36-am.png

NÜKLEER DENEME YAPILACAĞINA DAİR İŞARETLER VAR 

İnternet sitesinde görüntülere ilişkin yapılan analizlerde, tünel çalışmasının görünüşe göre nisan ayı sonlarında başladığı ancak söz konusu sahada yakında yeni bir nükleer deneme yapılacağına dair işaretler bulunmadığı belirtildi.

İnternet sitesinin editörü ve eski ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Joel Wit, "Bu yeni faaliyet belki de Pyongyang yönetiminin nükleer silah elde etme konusunda çalışmalarını sürdürmek ve mevcut diplomatik görüşme turunda ilerleme kaydedilmemesi durumunda başka nükleer denemeler yapmaya hazır durumda olmak istediğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore, Punggye-ri nükleer deneme sahasında daha önce 2006, 2009 yıllarında ve en sonuncusu da şubat ayında olmak üzere 3 nükleer deneme yapmıştı.