BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,72
ALTIN 2.453,65
HABER /  GÜNCEL

Bu kadının yaptıklarına inanamayacaksınız

Bursa'da yaşanan olay kan dondurdu. 3 çocuk annesi bir kadın uzaktan akrabası olan 43 yaşındaki Kılıç Kaygusuz'u önce ilaçla uyuttu sonra...

Abone ol

Bursa'da ilaçla uyuttuğu 43 yaşındaki Kılıç Kaygusuz'u bıçaklayarak öldürüp, kokmaması için tuzladığı cesedini daha sonra oğlunun yardımıyla yaktığı iddia edilen tutuklu sanık 40 yaşındaki Vildan Kurnaz ve oğlu 18 yaşındaki Mustafa Kurnaz ile tutuksuz yargılanan diğer oğlu 17 yaşındaki O.K. ve A.T.'nun davası sona erdi. Mahkeme heyeti, suçu tahrik altında işlediği kanaatine vardığı Vildan Kurnaz'a 17 yıl 6 ay, oğlu Mustafa Kurnaz'a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde bir armut bahçesinde geçen nisan ayında piknik yapanlar, yakılmış bir ceset görünce polise haber verdi. İnceleme yapan ekipler, ölen kişinin inşaat ustası Kılıç Kaygusuz olduğunu belirledi. Soruşturmayı genişleten polis, Kılıç Kaygusuz'un ailece görüştüğü ve uzaktan akrabası olan 3 çocuk annesi Vildan Kurnaz ile ilişkisi olduğunu belirledi. Kılıç Kaygusuz'un, kendi adına aldığı telefon kartını, kullanması için Vildan Kurnaz'a verdiği de saptandı.

CİNAYETİ, OĞLUYLA BİRLİKTE İŞLEMİŞ

Vildan Kurnaz'a ait evde yapılan incelemede, banyodaki fayansların arasında kan izlerine rastlandı. Gözaltına alınan Kurnaz, suçunu itiraf etti. Vildan Kurnaz verdiği ifadede, Kılıç Kaygusuz ile aralarında gönül ilişkisi bulunduğunu ve bir kaç kez birlikte olduklarını belirterek şunları anlattı:

"Olay günü tekstil firmasında çalışan eşim Cengiz iş seyahati için Kayseri'ye gitti. Kılıç bana mesaj çekerek 'sana geliyorum' dedi. Ben de, aynı binada akrabalarım oturduğu için gelmemesini söyledim. Telefonla arayarak 'geleceğim' diye ısrar etti. Gece 02.00 gibi eve geldi. Gelmemesini söylediğim halde geldiği için tartıştık. Bana vurunca ben de mutfaktan aldığım bıçak ile sırtından bıçaklayıp banyoya sürükledim. Gürültüye uyanan oğlum Mustafa ne olduğunu sorunca 'bana tecavüz etmek istedi. Ben de bıçakladım' dedim. Kokmasın diye tuzladıktan sonra bir halıya sarıp cesedi banyoya koyup kapıyı kilitledik. Ertesi gün, oğlum Mustafa ile işten gelen oğlum Onur'a durumu anlattık. Onlar da arkadaşları A. T. ile birlikte eve gelip cesede baktılar. Daha sonra cesedi alıp bir arabaya koyup götürdüler. İki gün sonra iş seyahatinden gelen eşim Cengiz'e durumu anlattık ve olayı kapattık."

Mahkemeye sevk edilen sanıklardan Vildan Kurnaz ve oğlu Mustafa Kurnaz tutuklanırken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Vildan Kurnaz ile hakkında 'Adam öldürmek suçundan' ömür boyu hapis cezası istenen Mustafa Kurnaz ve 'Suç delilerini yok ettikleri' öne sürülen tutuksuz iki sanığın yargılanması tamamlandı.

OĞLU: TEK HATAM CESEDİ YAKMAKTI

Son duruşmada gözyaşlarına hakim olamayan Vildan Kurnaz, "Kılıç Kaygusuz benim sevgilim değildi. Onun yüzünden psikolojim bozuldu. Panik atak hastası oldum. Evde her zil çaldığında korkuya kapılıyordum. Çok pişmanım" dedi. Cinayetle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Mustafa Kurnaz ise, "Ben cinayete karışmadım. Tek hatam cesedi yakmaktı. Keşke polise haber verseydim" diye konuştu.

MAHKEME TAHRİK İNDİRİMİ UYGULADI

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Vildan Kurnaz'ı önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu tahrik altında işlediği kanaatine varan mahkeme, duruşmalardaki iyi halini de gözönünde bulundurarak cezayı 17 yıl 6 aya indirdi. Cinayeti annesi ile birlikte işlediği iddia edilen Mustafa Kurnaz'a ise 'suçu tahrik altında işlediği' ve olayın yaşandığı tarihte yaşının küçük olması nedeniyle 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan A. T.'yu 'Suç delillerini yok etmek' suçundan 1 yıl 8 ay, aynı suçtan yargılanan Vildan Kurnaz'ın diğer oğlu O.K.'yı ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırdı.

EŞİNİN CHAT YAPTIĞINI GÖRÜNCE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da 47 yaşındaki Ahmet Candan, internette chat yapan eşi 44 yaşındaki Büşra Candan'ı kendisini aldattığı şüphesiyle defalarca bıçakladı. Bıçağın sapı kırılınca ikinci bıçağı alıp kalbine sapladı. Olayı gören 12 yaşındaki oğlu C.C. yakındaki polis noktasına gidip haber vererek babasını yakalattı. 

screen-shot-2012-04-17-at-10.55.28-am.png

Olay İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi Letafet Caddesi'nde meydana geldi. Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan 2 çocuk babası Ahmet Candan, sürekli internette chat yapan eşi ev kadını Birsen Candan'ı, kendisini aldattığından şüphelenerek takibe aldı. Bugün saat 01.00 sıralarında eşini yine chat yaparken yakalayınca ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine mutfaktan bıçak alan Ahmet Candan eşine vurmaya başladı. Bıçağın kadının vücudunda kırılması üzerine ikinci bir bıçak daha alarak vurmaya devam eden Ahmet Candan, bıçağı eşinin kalbine saplayıp bıraktı.

OĞULLARI KOŞUP KARAKOLA HABER VERDİ

Kavganın büyük bölümünü izleyen ve gözleri önünde babası tarafından annesi bıçaklanan C.C. korku ve panik içinde evden çıkarak yaklaşık 50 metre ileride bulunan Çiftlik Polis noktasına ulaşıp bekçiye "Babam annemi bıçakladı. Yardım edin" dedi. Bunun üzerine kısa sürede eve gelen polislere kapıyı Ahmet Candan açtı. İlk belirlemelere göre göğüs hizasında 12 bıçak yarası bulunan ve kanlar içinde yatan kadına sağlık ekipleri müdahale etti ancak kurtaramadı.

Ahmet Candan gözaltına alınırken polise verdiği ilk ifadesinde, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü söyledi. Evde yapılan incelemenin ardından polis bilgisayar kasasına el koydu. Cumhuriyet Savcısının evde yaptığı incelemenin ardından Birsen Candan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

ODA ARKADAŞININ GÖZLERİNİ OYDU AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul'da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kalan Sakaryalı Hakan Şahinoğlu (40) terör mağduruydu. Mardin'de askerlik yaparken girdiği çatışmada arkadaşlarının şehit olmasına tanıklık eden Şahinoğlu geceleri uyuyamıyor ve dengesiz davranışlar sergiliyordu.

Nisan 2011'de kavga ettiği kişiyi yaralayınca tutuklandı. Mahkeme Şahinoğlu'nu, cezai ehliyetinin belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi. Gürhan Dalaklı da (25) memleketi Çanakkale'de yaralama olayına karışmış ve aynı hastaneye gönderilmişti.

GÜVENLİK ETKİSİZ KALDI

Her iki tutuklunun konulduğu 33'üncü Koğuş güvenlik kameralarıyla her an izleniyordu. 28 Mayıs 2011 gecesi 22.37'de yatağından kalkan Dalaklı, yan yataktaki Şahinoğlu'na saldırdı. Şahinoğlu, parmaklarını gözlerine sokmaya çalışan Dalaklı'ya karşılık verdi. İkili arasında boğuşma çıktı. 3 dakika sonra olayı fark eden görevliler odanın ışığını yaktı ve kilitli kapıyı açtı. Gözleri kör olan Şahinoğlu duvardan destek alarak odadan çıktı. Dalaklı ise hiçbir şey olmamış gibi odada dolaştıktan sonra yatağına oturdu. Saat 22.42'de hasta bakıcı kapı önüne kadar geldi, ancak odaya girmeye cesaret edemedi. Güvenlik görevlileri 22.45'te odaya girdi. Hastaneye sevk edilen Şahinoğlu'nun gözlerinde kalıcı hasar oluştu. Bu gelişme üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin raporuna göre paranoid şizofreni hastası olan Dalaklı, doktorunu kız arkadaşı sanıyor ve herkesin gözünde bir perde olduğuna inanıyordu. Koğuş arkadaşının gözlerine de bu nedenle saldırmış ve kör etmişti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Dalaklı'ya ceza verilmesine yer olmadığına ancak kontrol altında tutulması gerektiğine karar verdi.

BANA KOCALIK YAPMIYORSUN CİNAYETİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Erzurum'un Pasinler İlçesi Ardıçlı Köyü'nde, tartıştığı imam nikahıyla yaşadığı Gonca Kanmaz'ı, 'Bana kocalık bile yapamıyorsun' sözü üzerine kalbinden bıçaklayarak öldürmek suçundan yargılanan Menap Bakır tahrik indiriminden yararlandırıldı. Önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılan Menap Bakır'ın cezası, önce 'ağır tahrik'ten 24 yıla, duruşmalardaki 'iyi hali' nedeniyle de 20 yıla indirildi.

Olay, 14 Aralık 2009 günü Pasinler'e bağlı Ardıçlı Köyü'nde meydana geldi. İmam nikahıyla birlikte yaşayan Gonca Kanmaz ile Menap Bakır arasında ailevi sorunlar nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında iddiaya göre Gonca Kanmaz, Menap Bakır'a "Duydukların doğru. Sen bana kocalık bile yapamıyorsun, mutlu edemiyorsun. Aklın başında olsa zaten ben başkasını aramam" dedi. Bu sözler üzerine öfkelenen Menap Bakır, kadını kalbinden bıçaklarak öldürdü.

Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Menap Bakır hakkında son duruşmada mahkeme önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, tartışma sırasında Gonca Kanmaz'ın sözlerini 'ağır tahrik' olarak değerlendirerek cezayı 24 yıla indirdi. Heyet, Menap Bakır'ın mahkemedeki 'iyi hali'ni de göz önünde bulundurarak cezayı 20 yıl hapse indirdi. Dosya temyiz'e gönderildi.

SOKAKTAKİ CESEDİ 7 SAAT SONRA ALDILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Fatih'te yalnız yaşayan ve psikolojik tedavi gördüğü belirtilen 58 yaşındaki Recep Ali Tunalı, kaldırımda düşerek yaşamını yitirdi. Tunalı'nın cesedinin yaklaşık 7 saat olay yerinden kaldırılmadığını ileri süren mahalle sakinleri, cesedi almaya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracındaki görevlilere tepki gösterdi.

Akşemsettin Mahallesi Battalgazi Sokak'ta, dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre olay şöyle gelişti:

Komşularının yardımlarıyla geçimini sağlayan Recep Ali Tunalı, evinden ekmek almak için dışarıya çıktığı sırada kaldırımda yürürken ayağı takıldı ve yere düştü. Başını betona çarpan Tunalı'nın başından kan aktığını görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Tunalı hayatını kaybetti. Polisin yaptığı incelemenin ardından cenazenin kaldırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne haber verildi. Cenaze aracının gelmesini sokakta polis ekipleri ve Tunalı'nın komşuları saatlerce bekledi. Yaklaşık 7 saat sonra gelen cenaze aracı alkışlarla protesto edildi.

Cesedin saatlerce üzerine bir battaniye atılmış halde cenaze aracı beklenmesine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Birol Batal, "Kediler yemesin diye cesedi eve götürmek istedik. Polis izin vermedi. Saatlerce cesedin orta yerde sahipsizce bırakılması çok gücümüze gitti" dedi.

Ceset, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KÜPE TAKDIĞI İÇİN KULAĞINI KESTİLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Konya'da hastanedeki yakınını ziyarete giden 25 yaşındaki Bilal İbiş, arkadaşıyla durakta otobüs beklerken, iddiaya göre 'Neden küpe takıyorsun?' diyen 5 kişilik grup ile arasında çıkan kavgada kulağından yaralandı. Bilal İbiş, hastanede tedavi altına alınırken, kaçan 5 kişi polis tarafından yakalandı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Fuar otobüs durağında meydana geldi. Hastanede yatan bir yakınını ziyaret etmek için 22 yaşındaki arkadaşı Okan Yeşil ile durakta otobüs bekleyen bir giyim mağazasında çalışan Bilal İbiş'in yanına tanımadıkları birkaç kişi geldi. İddiaya göre, grup içerisindeki bir kişi, Bilal İbiş'e 'Neden küpe takıyorsun ?' dedi. Bunun üzerine tartışma başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, Bilal İbiş kulağından bıçakla yaralandı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, yaralı Bilal İbiş ile olay sırasında bayılan arkadaşı Okan Yeşil, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan 5 kişiyi kısa sürede yakaladı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BOŞANMAK İSTEYEN KARISINI BIÇAKLADI 
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN 
[PAGE]
Boşanmak isteyen karısını bıçakladı Amasya’nın Taşova ilçesinde bir şahıs, aralarındaki geçimsizlik nedeniyle boşanmak isteyen karısını sokak ortasında bıçakladı.

Edinilen bilgiye göre, inşaat ustası Emre Ö., aralarındaki geçimsizlik nedeniyle bir süredir ayrı yaşadığı 2 çocuğunun annesi Nesrin Ö.’yü Taşova Öğretmenevi yakınlarında vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Nesrin Ö., kaldırıldığı Taşova Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla sevk edildiği Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Nesrin Ö.’nün vücudunda 10 bıçak kesiği saptandı.

Olay yerinden kaçan Emre Ö., polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.