BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  GÜNCEL

Simav'da 69 artçı sarsıntı

Dün yaşanan iki depremin ardından bölgede 24 saatte 69 artçı sarsıntı kaydedildi.

Abone ol

Simav'da, dün peş peşe meydana gelen 4,8 ve 4,7 büyüklüklerindeki iki orta şiddetli depremin ardından 24 saatte bölgede büyüklükleri 2,0 ve 4,0 arasında değişen 69 artçı sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Simav ilçe merkezine 28 kilometre uzaklığındaki İnlice köyünde, dün saat 13.10 ve 13.11'de bir dakika arayla oluşan, çevre il ve ilçelerde de hissedilen 4,8 ve 4,7 büyüklüklerindeki depremler sonrası bir günde 69 artçı sarsıntı belirlendi.

İnlice'nin yanı sıra Simav'a bağlı Yağmurlar, Başkonak, Söğüt köyleri, Hisarcık, Şaphane ve Gediz ilçelerindeki artçı sarsıntılar, 2,0 ile 4,0 arasındaki büyüklüklerde oluştu.

İnlice köyü muhtarı Ali Güzel, AA muhabirine, depremler nedeniyle köylülerin evlerine giremediğini söyledi.

Depremler yüzünden köyde boş durumdaki 14 evin kısmen yıkıldığını belirten Güzel, köye 70 metre uzaklığındaki büyük kayanın 5 parçaya ayrılmasından endişe duyduklarını anlattı.

Güzel, köydeki 211 yıllık caminin iç ve dış duvarlarında çatlaklar oluşturduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

'Dünkü 4,8'lik deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle köyümüzün doğu ve batı kesimlerinde heyelanlar oluştu. 5 parçaya ayrılan dev kaya parçasının üzerimize düşmesi an meselesi. Bunun yanında köyün her yerinden sular kaynamaya başladı. Depremler 50 tonluk su deposunda derin çatlaklar oluşturdu. Bu yüzden depoda sızıntılar başladı. Deprem öncesi Koca Çeşme'nin su debisinde önemli bir artış gördük ve su bir süre bulanık aktı. Heyelan tehlikesinden korkuyoruz. Vatandaşları evlerine girmeye ikna edemiyorum. 60 nüfuslu köyümüzün bir kilometre uzaklıkta önceden tahsis edilen güvenli alana taşınmasını istiyoruz.'