BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.446,03
HABER /  SAĞLIK

Bu işin kazananı erkekler!

Yapılan araştırmada erkeklerin aynı süre içinde kadınlardan iki kat daha fazla kilo verdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Uzmanlara göre erkekler diyete başlamadan önce çok kilolu olmayı bekliyor.

Diyet yapmaya gelince erkekler bu konuda en kazançlı kesim olduğu ortaya çıkıyor. Geniş çaplı bir araştırmada erkekler kadın muhataplarına göre aynı zamanda iki kat daha fazla kilo verdikleri tespit edildi.

Ama kadınların da başka bir tesellisi var. Çünkü erkekler şişman olmadan zayıflamak için diyet yapmaya çalışmıyor. İngiltere'nin en büyük kilo verme örgütü Slimming World (Zayıflama Dünyası) 1.3 milyon diyet yapan kişiyi 10 bin ders boyunca izledi.

Bu diyet yapan kişilerin sadece 20'de biri erkekti. Ama onlar iki yılı aşkın bir zaman ortalama yaklaşık 7 kg. vermeyi başardı. Liverpool'da düzenlenen Avrupa Obezite Kongresi'nde sunulan araştırmaya göre kadınlar sadece 3 kg. verebildi. Ancak çalışmada erkeklerin dezavantajı denebilecek bir gerçek de ortaya çıktı. Çalışmada erkekelerin diyet yapmak için şişman olmayı beklediği tespit edildi.

Glasgow Üniversitesi'nden obezite uzmanı Mike Lean kilo verme olayına gelince erkeklerin daha kararlı olduğuna inanıyor. Lean gelen erkeklerin çoğunun ilk kez diyete geldiğini ve bu kişilerin sürekli kalori sayanlardan daha başarılı olduğunu söylüyor.

Lean'a göre fizyolojik olarak da bunun açıklaması yapılabilir. Kas yapısının daha güçlü olmasından dolayı erkeklerin çok daha hızlı kilo verdiğini düşünüyor. Sonuç olarak uzmanlar erkeklerin haftalık toplantıalrı atlama oranının kadınlara göre daha az olduğuna da işaret ediyor.

Slimming World'den Dr. Jacquie Lavin "Sanırım zayıflama grubu geleneksel olarak daha çok kadınlardan oluşuyor. Eğer erkeseniz ve ticari bir zayıflama merkezinin kapısına doğru yürüyorsanız bil siz iyi motive olmuşsunuz" dedi.