BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.474,39
HABER /  SAĞLIK

Stresin asıl kaynağı onlar

Yapılan bir araştırmada kadınların önemli bir kısmı stresin asıl kaynağının çocuklar değil kocaları olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD'de yapılan araştırmada kocaların kadınlara hiç yardımcı olmadıkları ortaya çıktı.

ABD'de yapılan bir araştırmada kadınların kocalarını bir ömür törpüsü olarak gördüğü ortaya çıktı. Araştırmaya katılan annelerin yüzde 46'sı çocuklarından daha çok kocalarının stres kaynağı olduğunu söyledi.

Ülke genelinde 7 bin anne yapılan araştırmada bunun sebebinin farklı ebeveyn bakışı, ev işerine yetersi yardım yapması ve tipik evlilik baskısı olarak belirtildi. Today Moms tarafından yapılan araştırmaya göre birçok anne kocasını bakıma muhtaç diğer bir çocuk olarak hissediyor.

Araştırmada anneler stres seviyelerini 10 üzerinden 8.5 olarak belirtti. Bunların dötte üçü günlük ebeveynlik ve ev işleri görevini çok fazla yaptığını söyledi. Beşte biri en büyük stres kaynağı kocasından çok fazla yardım almadığını kabul etti.

Ancak evlilik terapist Hal Runkel'e göre ebeveynlik bir sorun evlilik değil. Rınkel "Anneler birincil görevlerinin annelik olduğunu düşünüyor. Böylece kocasına bir destek olarak bakıyor. Eğer erkek destekleyici görevini yapmazsa işte orada tartışmalar başlıyor" dedi.

Stres nedeniyle bir başkasını suçlamanın kolay olduğunu söyleyen Runkel "Evlilik duygusal bir halter sporudur. Antreman yapmak gibi. Antremanı seçerseniz bazı zamanlar sefil hissedilebilir" dedi.

Araştırmada sadece kocaların değil, lezbiyen çiftlerde de diğer partnerin tıpkı koca gibi stres kaynağı olduğu belirtildi.

Uzman Deno Fleno "Yedi yaşındaki biri yedi yaşındaki gibi davranır. Ama 35 yaşındaki biri yedi yaşındaki davranırsa stras kaynağı olur" diyerek evlilikte kocanın neden stres kaynağı olabileceğini değerlendirdi.