BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu isimler her an tahliye edilebilir!

3. Yargı Paketi'nin yasalaşmasıyla birlikte bazı tutuklulara gün doğdu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 3. Yargı Paketi ardından “Adli kontrol uygulamasında üst sınır kaldırıldığı için mahkeme vekiller için adli kontrol uygulayabilir. Bu tamamen mahkemenin takdiri olan bir konudur” dedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kapatılmasını öngören düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götürmeyi planlamasına ilişkin, “Mahkemelerin imtiyazına son veren bir düzenleme oldu. CHP Anayasa Mahkemesi’ne götürebilir, götürmese zaten şaşardım. CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyi alışkanlık haline getirdi” dedi.

Bozdağ, 3. Yargı Paketi ile ilgili yapılan düzenlemelerin tutuklu milletvekillerinin durumunu nasıl etkileyeceği konusunda da, “Adli kontrol uygulamasında üst sınır kaldırıldığı için mahkeme karar verdiği takdirde, vekiller için adli kontrol uygulayabilir. Bu tamamen mahkemenin takdiri olan bir konudur” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, şehit yasasının bütün partilerin oy birliği ile Meclis’ten geçtiğini anımsatarak, “Bu, artık terörle mücadelede sona yaklaştığımızı, bir takım takıntılardan ülkemizin kurtulduğunu gösteren bir çalışmadır. Bu iç siyasette de barışa çok daha yakın olduğumuzu gösteren önemli bir düzenleme oldu” diye konuştu.

Bozdağ ve Şahin, dün Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nca gerçekleştirilen Gençlik Daireleri Çalıştayı’ndan önce soruları yanıtladı. Bozdağ, CHP’nin ÖYM düzenlemesinin iptali istemiyle başvuru yapacağının anımsatılması üzerine, özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin kaldırıldığını anımsattı.

KİMLER TUTUKLU

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş