BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu illere kar yağacak

Tam anlamıyla iliklerimiz donacak! İstanbul'a da kar geliyor. Sıcaklık 7 derece düşecek. İşte haftasonu havası;

Abone ol

Balkanlardan gelecek soğuk hava beraberinde kar yağışı da getirecek. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar 6-7 derece düşecek ve birçok yerde kar yağışı bekleniyor. Muğla’da bile kar görülecek.

SICAKLIK 5 DERECEYİ GEÇMEYECEK

Şubat ayının ilk haftasında bahar havası yaşayan Türkiye, bu hafta ılık havayla birlikte bol yağış aldı. Yarından itibaren kış yeniden yüzünü gösterecek. Yarın soğuma Marmara ve Ege’den başlıyor, Trakya’da kar yağışı görülecek. İstanbul’da yarın da devam edecek yağmur, pazartesi ve salı günü karla karışık yağmura dönüşecek. Sıcaklık da pazardan itibaren bir hafta boyunca 5 dereceyi fazla geçemeyecek.

MUĞLA'YA DAHİ KAR YAĞACAK

Pazar gününden itibaren soğuk hava iç kesimlere kadar ilerleyecek, İç Ege, İç Anadolu, Ankara, Bolu ve Doğu’ya kadar karla karışık yağmur görülecek. Hatta Muğla’da dahi kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar Marmara, Ege ve iç kesimlerde 5 derecenin altına inecek. Başta Antalya olmak üzere güneyde pazar günü sıcaklıklar 10 dereceye gerileyecek ve yağmurlar sürecek.

Pazartesi günü de iç kesimlerdeki birçok kentte yağışlar kar şeklinde sürecek. Önümüzdeki haftanın geneli çok soğuk geçecek.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara bu 10 gün kışı yaşayacak. Bölgede bugünde sağanak yağmur var, yarın daha kuvvetli yağacak, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Rüzgar bugün yavaşladı. Pazar’dan itibaren önümüzdeki hafta boyunca aralıklarla karla karışık yağmur ve yüksek yerlerde kar yağışları bekleniyor. Trakya’da kar yağışı Cumartesi gecesi başlayacak.

İç Anadolular dikkat: yarın kuvvetli olmak üzere Eskişehir, Ankara ve Konya boyunca sağanak yağmur devam ediyor. Sivas ve Kayseri’de ise yarın lodos çok kuvvetli esecek. Bölgede bugünlerde soba zehirlenmesi riski yüksek. Pazar’dan itibaren bölgeye soğuma ile birlikte kar yağışı gelecek.

Ege’de özellikle Aydın, Muğla-Denizli-Fethiye arasında kuvvetli yağış ve sert rüzgar iki gün daha sürecek. Haftasonu Ege soğuyor ve düşük sıcaklıklar yaklaşık bir hafta bölgede kalacak. Bu nedenle Pazar günü Muğla da dahi karla karışık yağmur bekleniyor.

Güneyde Antalya ve Isparta yağmurlu, Adana ve Güneydoğu’da ise önemli bir yağış olmayacak. İki gün daha rüzgar oldukça sert esecek. Soğuk hava pazar günü Antalya’dan başlayarak güneye kadar inecek.

Doğu Anadolu lodosla birlikte ısınmaya devam ediyor, iki gün önemli bir yağış yok. Ancak Pazar günü soğuma ve yağış bölgeyi etkileyecek.

Karadeniz’in batısı Bolu-Sinop arası bu iki gün sağanak yağmurlu, doğusunda ise yüksek sıcaklıklar var ve hava daha açık. Yarın Samsun’dan Trabzon’a kadar lodos çok sert esecek, dikkatli olunmalı. Pazar gününden itibaren ise bölgeye soğukla birlikte kar yağışı geliyor.