BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  SAĞLIK

Bu hastalık bahar aylarında görülüyor uzmanlar uyarıyor

Bahar aylarının herkese mutluluk getirmediğini belirten Dr. Sinem Yıldız, bu aylarda artan alerjik sorunların tehlikeli olabileceği konusunda uyardı.

Abone ol

Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinem Yıldız, çiçeklerin açmasıyla birlikte polen dönemlerinde bazı problemlerin de meydana gelebileceğinden bahsetti.

Baharla birlikte artan alerjik sorunlar hakkında konuşan Yıldız, polen dönemlerinde kişilerde cilt problemleri, basit kaşıntılar, basit egzamalar, hapşırmalar, burun akıntıları, göz alerjileri ve astıma kadar giden şikayetlerde artışlar meydana gelebileceğini söyledi.

Alerjisi olan hastalar ilk olarak bunu yapmalı
Basit bir testle alerjinin tespit edilebildiğini vurgulayan Yıldız, "Alerjisi olan hastalarda öncelikle bunun polenle aktive olup olmadığını saptamak gerekiyor. Bunu için çok basit uygulanan çok basit bir alerji testimiz var. Bu testler kısa süreli deriye polen maddeleri veya bazı ağaçlara karşı olan allerjenler deriye uygulanıyor, ince uçlu bir yapı ile derinin iç kısmına girmesi sağlanıyor. Oluşan kızarıklık, kabarıklık saptanmasına göre alerji tespit ediliyor" şeklinde konuştu.

Tedavisi nasıl olur?
Polen alerjisinin tedavi süreci hakkında da bilgi veren Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinem Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü:


"Bir grup hastada bunlardan uzaklaşmasını tavsiye ediyoruz. Bahar dönemlerinde çok fazla dışarıda kalmayarak bu sağlanabilir. Ancak tespit edilenler için en önemlisi aşı tedavisi dediğimiz bir tedavimiz var. Çimen veya polen alerjisi saptadığımız hastalarda deri altına veya dil altına uygulanabilen ayriyeten şu an için yeni hap şeklinde verilebilen bir grup yeni aşı tedavileri var. bu aşı tedavilerini süreli iyilik hali sağlar."