BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.497,87
HABER /  GÜNCEL

Bu haberi vermeye yürekleri yetmedi

Medya toplu işten çıkarmalarla sarsılırken 4 gazete hariç, kelli felli diğer medya organları kıyım haberiyle ilgili tek satır yayın yapmadı..

Abone ol

Medya toplu işten çıkarmalarla sarsılırken Sabah Grubu ve Habertürk'teki 'küçülme' internet sayfalarına yansımadı. Bugün çıkan Sabah ve Habertürk'te de bu işten çıkarmalar yer almadı. İngiliz yayın kurumu BBC ise işten çıkardığı elemanlarını haber yaparak bizim medyaya kapak attı.

Medyanın iki büyük kurumunda dün işçi kıyımı vardı. Sabah gazetesinde 60 kişi, Habertürk gazetesinde ise 59 kişinin işine son verildi. Bu haber medya sitelerinde yer alırken bir çok gazete üç maymunu oynadı.

Sabah ve Habertürk internet siteleri görmedik, duymadık, bilmiyoruz ayağına yatarken, bugün çıkan gazetelerde de işçi kıyımıyla ilgili tek satır yer almadı.

BBC KAPAK ATTI

İngiliz medyası BBC ise işten çıkardığı elamanlarını haber yaparak Türk medyasına kapak attı. İlginç olan ise Sabah ve Habertürk sitelerinin kendi durumlarını gizleyip, BBC'nin bu haberini yayınlamaları oldu.

İNGİLİZLER BİRLİK OLDU!

Türkiye'de işten çıkarmalara sessiz kalan medyaya örnek olacak bir tutumda İngiliz medyasından geldi. BBC'nin 5 ayrı dilde yayın yapan dünya servislerini kapatması İngiliz medyası birlik göstererek, topluca tepki koydu. İngiltere'nin önde gelen gazeteleri bugün BBC'deki küçülme kararını sert dille eleştirdi. BBC'deki kıyımı 'hatalı karar' olarak nitelendiren İngiliz medyası Cameron hükümetine 'kararı gözden geçir' çağrısında bulunmaktan da çekinmedi. Ayrıca, medya ve sendikalarda BBC yönetimini hükümetin kararına yeterince direnmemekle suçladı.


SADECE 4 GAZETE HABER YAPTI


İnternethaber.com, dün gazeteci kıyımıyla ilgili manşetinde, "Bu haber gazetelerde çıkmayacak" demişti. Harikalar yaratan (!) Türk medyası yüzümüzü çıkarmadı ve 4 gazete hariç diğer tüm yayın kuruluşları adeta üç maymunu oynadı. Gazeteciler.com'ın yaptığı araştırmaya göre Sabah ve Habertürk'teki kıyım medyanın genelinde de örtbas edildi. Medyadaki tenkisata sadece 4 gazete sayfalarında yer verdi. Sözcü gazetesi ise haberi manşete taşıdı.

HABERİ VEREN GAZETELER

*Sözcü
*Taraf
*Cumhuriyet
*Radikal (Radikal'deki haberde işçi kıyımına TGC'nin verdiği tepki çok küçük olarak girdi...)

ÜÇ MAYMUNU OYNAYAN GAZETELER

Sabah ve Habertürk elbetteki yaptıkları işçi kıyımını gizlediler. 120'ye yakın kişinin işsiz kalmasına sansür uygulayan diğer gazetelerde şunlar:

*Yeni Şafak
*Hürriyet
*Zaman
*Milliyet
*Star
*Vatan
*Akşam
*Habertürk
*Sabah