BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu görüntü ilk kez sızdırıldı! İşte Huawei Mate 20

Huawei'nin merakla beklenen telefonu Mate 20'den ilk görüntü sızdırıldı.

Abone ol

Teknoloji dünyasında son zamanlarda özellikle P20 ve P20 Pro ile atılım yapan Huawei, dünyanın ilk 3 kameralı akıllı telefonunu piyasaya sürmesi ile dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı. 

Ortaya çıkan bilgilere göre Huawei, şimdi de Mate 20 üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Her ne kadar şirket çalışmalarını sessizce yürütmeye çalışsada beklenilen ilk bilgiler ve görseller çoktan internete sızdırıldı. 

P20 ailesi ile çentikli ekrana geçiş yapan Huawei, şu sıralar yeni Mate 20 ailesi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Normal boyutlarda bir telefona nazaran devasa ekran boyutuna sahip olacağı iddia edilen Mate 20'nin ilk görseli de internete sızmış oldu.

P20 ailesinde çentikli bir ekrana yer veren şirket, Mate 20 ailesinde 18:9 ekranları tercih edecek gibi duruyor. 6.9 inç büyüklüğünde oldukça büyük bir ekranla gelecek olan Mate 20, yüzde 93 ekran kasa oranına sahip olacak. Kirin 980 işlemci ile geleceği düşünülen modelde 6 GB RAM bulunacak. Kamera konusunda da iddialı olacağı bilinen Mate 20'nin üç kameralı olarak geleceği düşünülmekte.

Ekran parmak izi okuma teknolojisini bünyesinde barındıracağı söylenen Mate 20 modelinde 3 boyutlu yüz tanıma özelliği de yer alacak. Modelin önümüzdeki aylarda Nova 3 ile tanıtılması bekleniyor. 

Kaynak: Teknolojioku