BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu gençlere ne yapacak ?

Nevşehir'deki 8 bine yakın üniversite öğrencisi olmasına karşın kentteki yurt kapasitesi yalnızca 2 bin.

Abone ol

Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 8 bine yaklaşan üniversiteli sayısına rağmen ilde sadece 2 bin civarında yurt imkanı bulunduğunu belirterek, yetkililerden konuya duyarlı olmalarını istedi.

Nevşehir'de yaşanan yurt sorununa dikkat çekmek üzere Nevşehir Kredi Yurtlar Kurumu önünde sendika yöneticileri ve eğitimcilerle birlikte basın açıklaması yapan Uğur, yurt sorununu iki yıldır bıkmadan usanmadan kamuoyunun ve ilin milletvekillerinin dikkatine sunmak için her türlü imkanı kullanmalarına ve ulusal basına taşımalarına rağmen maalesef bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi. Siyasilerin üniversitenin kurulmasını ve gelinen seviyeyi her türlü ortamda kendine mal ettiğini söyleyen Uğur, "Ama söylemlerdeki cömertliklerini ve maharetlerini icraatta gösteremeyerek ilin yüksek öğretim notunu her geçen düşürdüler." dedi.

Başınızın çaresine bakın

Uğur, yurt sorununa yeterince ilgi göstermeyen milletvekilleri ve bürokratların geneli itibari ile dar ve orta gelir sahibi ailelerin çocuklarının okuduğu tespit edilen üniversitelilere 'başınızın çaresine bakın' denildiğini savundu. Üniversiteden yapılan resmi açıklamaya göre bu yıl için 3 bin yüksek öğrenim öğrencisinin Nevşehir Üniversitesi'ni tercih ettiğini, mevcutlarla sayının 8 bine ulaştığını işaret etti.