BIST 10.471
DOLAR 32,80
EURO 35,20
ALTIN 2.451,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Topbaş neden 'evet' diyecek?

İBB Başkanı Kadir Topbaş, 12 Eylül'deki anayasa referandumana ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 12 Eylül referandumunda oyunun ''evet'' olduğunu belirterek, ''Şunu da açık itiraf edeceğim. Bunu CHP getirmiş olsaydı yine 'evet' derdim'' dedi.

Belediye Başkanı Topbaş, 12 Eylülde yapılacak referanduma ilişkin, referandumun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun göstermeye çalıştığı gibi ''genel seçim'' olmadığını, vatandaşların siyasi bir karar vermeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, ''Ayağınıza geldim, bana yetki verin, bu işleri düzelteyim'' dediğini de hatırlatan Topbaş, şöyle konuştu:

''Bu genel seçim değil ki, ne yetkisi istiyorsun. 2011 seçimlerinde o yetkiyi istersin, vatandaş güveniyor ve inanıyorsa, o yetkiyi verir. Sen o güne kadar bir dayan, gidebilecek misin onu görelim. Kendisi bir bürokrat, bürokrasinden geldiği için bazı şeyleri bilmeyebilir. Ben 38 yıldan beri siyasetteyim. Bütün konuşmaları deşifre etsin, daha sonra okusun, 'ben ne dedim' diye, neler söylediğini bir görsün. Seviyesi çok düşük, kelime hazinesi bitmiş, mahalle ağzıyla konuşan bir lider olur mu? Bu millet sana nasıl güvenecek de oy verecek? Bu bir referandum, yani geleceğimiz adına karar vereceğiz.''

Paketi okuyun çağrısı

Topbaş, vatandaşlardan maddeleri okuyarak karar vermelerini isteyerek, ''İnanıyorum ki milletin kararı hayırlı olacaktır. 'Hayırda hayır vardır' deniyor. Hayır ile hayır, ikisi aynı şey değil. Lügata bir baksınlar, ondan sonra konuşsunlar. Kendi oyumu açıklıyorum, benim oyum 'evet'. Şunu açık itiraf edeceğim. Bunu CHP getirmiş olsaydı yine 'evet' derdim. Bunu da açık kalplilikle söylüyorum, siyaset yapmıyorum. Yılların verdiği siyasi tecrübe ile konuşuyorum, Kılıçdaroğlu bu konuda biraz daha dikkatli olursa, tavsiyem olur kendilerine'' diye konuştu.