BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  DÜNYA

Bu gelenekler çok çektiriyor...

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gelenek olarak sürdürülen damat şakalarına bir yenisi Aydın’da yapıldı. Bahar Çınar’la hayatını birleştiren E...

Abone ol

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gelenek olarak sürdürülen damat şakalarına bir yenisi Aydın’da yapıldı. Bahar Çınar’la hayatını birleştiren Erşan İnci kadın kıyafeti giydi, top sektirdi. su dolu kovadan ağzıyla elma çıkartan damat, 30 adet çiğ yumurtaya kafa attı. İnci yumurtalara kafa atarken yaralandı.
Damat Erşan İnci’nin akrabalarından Aydınlı ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu nam-ı değer Avrupa Yakası’nın Tacettin’i Veysel Diker’in de katıldığı düğün törenleri sonrası balayılarını geçirecekleri Kuşadası’na gitmeden Cuma Mahallesi 213 sokaktaki damadın evine gelen Erşan ve Bahar İnci çiftini damadın arkadaşları karşıladı. Damada ilk olarak kadın kıyafeti giydirip, eşarp takan ve yüzü ile dudaklarını ruj ile boyayan gençler ilk olarak İnci’yi söyledikleri şarkı eşliğinde oynattı. Ardından top sektirmesi istenilince, topu 50 kez büyük ustalık ile sektiren İnci, daha sonra su dolu bir kovanın içerisinde bulunan elmayı eşi Bahar İnci’nin önünde elleri arkadaş bağlı bir şekilde ağzı ile almayı başardı.

30 ADET ÇİĞ YUMURTAYA KAFA ATTI
Kadın kıyafetleri içerisinde arkadaşlarının isteklerini bir bir yerine getiren İnci, son olarak eşine zor rastlanacak bir isteği yerine getirdi. Erşan İnci eşi Bahar İnci’nin gözleri önünde damatlıklarını çıkartmadan arkadaşlarının attığı 30 adet çiğ yumurtaya bir futbolcu edasıyla kafa attı. Her yumurtada üzeri biraz daha kirlenen İnci, 30 yumurtanın bitmesini sabırla bekledi ve yumurtaların hepsini kafa atarak kırdı.

Bu arada Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde müzisyen düğünlerinde atlet yırtma geleneği 63 yıldır devam ediyor.
Uzunköprü’de müzisyen düğünlerinde düğüne katılan erkeklerin atletleri yırtılıyor. Müzisyenlerde atletsiz şekilde müzik çalıyorlar. Uzunköprü’de 1950’li yıllardan beri müzisyen düğünlerinde atlet yırtma geleneğinin sürdüğü kaydedildi. Uzunköprü’de müzisyen düğününe denk gelen vatandaşlar düğünü şaşkınlıklar içerisinde izliyor ve bu olayı telefonlarına çekiyorlar. Düğünde erkeklerin üzerinde bulunan atletler yırtılıp düğün alanın ortasına çekilen ipe asılıyor. Düğünün sonlarına gelindiği zaman iplerden toplanan atletler düğün alanının ortasına konuluyor.
Atleti yırtılan müzisyen damat Metin Armut, “Atlet yırtma olayının 1950’li yıllardan büyüklerimizin başlatmış olduğu ve günümüze kadar gelmiş olduğu bir eğlencedir. O zamandan günümüze kadar gelen bu atlet yırtma benim düğünlerimizin vazgeçilmez bir eğlencesidir” dedi.
(İHA)