BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ataşehir Belediyesinden yıkım açıklaması

Ataşehir Belediyesi, Emekevler ve Barbaros mahallerindeki gecekondu yıkımıyla ilgili açıkama yaptı.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen gecekondu yıkımı sırasında yaşanan gerginliğe ilişkin, bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine, gerekli tebligat, duyuru, ilanlar yapıldığını, bilgilendirme ofisi ile de projeye ilişkin gerekli açıklamalarda bulunulduğunu bildirdi. 

Ataşehir Belediyesi resmi internet sitesinde konuya ilişkin yapılan açıklamada, Atatürk Mahallesi Emekevler Bölgesi'nde 25 yıldır süren mülkiyet sorununun, nihayet gecekondu hak sahiplerinin lehine çözümlendiği belirtilerek, gecekondu hak sahiplerine birer daire verilmesi planlanan bölgede, konutların inşa edilmesini sağlamak için ev sahiplerinin tahliyesi çalışmalarına başlandığı aktarıldı.

Çözümün, gecekondu sahiplerini yerinde korumak ve yasal sınırlar içerisinde en ekonomik şekilde ev sahibi olmaları üzerine geliştirildiği kaydedilen açıklamada, Kadıköy Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği, TOKİ tarafından 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılarak 01 Ağustos 2006'da onaylandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 230 dönüm arazinin 57 dönümünün konut alanı olarak belirlendiği aktarılarak, bunun dışında kalan alanın tamamına da bölge parkı yapılarak, İstanbul halkının kullanımına tahsis edileceği kaydedildi.

Bu planla Emekevler ve Barbaros mahallerindeki gecekondu sahiplerinin ev sahibi olmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı: 

"Gecekondu sahiplerinin yaşadıkları Emekevler Mahallesi'nde yapılan yerinde dönüşüm projesi kapsamında, noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecek 115 metrekare (kapalı otoparklı, yüzme havuzlu, sosyal tesisli, çocuk oyun alanları vb.) dairelerden, daire teslimleri yapıldıktan sonra 20 yıl vadeli olarak 80 ile 150 lira arasında değişen taksit tutarları ile lüks bir daire sahibi olacaklardır. Belediye Başkanı tarafından bölge halkı davet edilerek bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine, gerekli tebligat, duyuru, ilanlar yapıldı. Ayrıca bilgilendirme ofisi ile de projeye ilişkin gerekli açıklamalarda bulunuldu. Açıklamalar neticesinde birçok vatandaşımız alınan encümen kararları doğrultusunda belediyemiz ile Muvafakat Senedi imzalayarak, gecekonduların tahliye ve yıkımı yapılmıştır. Tebligatlar sonucu belediyemize müracaat etmeyip, adli yargıda tedbir talepli, idari yargıda yürütmenin durdurulması talepli açılan davalarda bu talepler esastan red edilmiştir."