BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  SPOR

Bu gazla Fenere başkan olacak

Toptan doğalgaz ticareti yapan işadamı ve eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen'in oğlu Metin Şen, babasının izinden gidiyor.

Abone ol

Rus enerji devi Gazprom'la ortak iş yapan Metin Şen, doğalgazdan kazandığı parayla Fenerbahçe'ye başkan olacağını açıkladı.

Bir zamanlar 'Ali Şen başkan, Fenerbahçe şampiyon!' tezahüratı statlarda yankılanırdı. Uzun süre Sarı-Lacivertli kulübe başkanlık yapan Ali Şen'in oğlu Metin Şen'in gözü, babasının eski koltuğunda. Başkanlık için 5 yıllık süre belirleyen Bosphorus Gaz Genel Müdürü Metin Şen, "Şirketin işlerini oturtup iyi para kazanınca başkanlığa adayım, kazanacağımdan ümitliyim." dedi. Türkiye doğalgaz pazarının serbestleşmesinin ardından kurulan Bosphorus Gaz, BOTAŞ'ın Kasım 2005'te yaptığı devir ihalesini yıllık 750 milyon metreküp teklif vererek kazanmıştı. Şirket, gaz pazarında BOTAŞ'ın yanında Enerco, Avrasya ve Shell Gaz ile birlikte kontrat devri alarak ticarî faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirketin çalışmaları konusunda Zaman'a açıklamalarda bulunan Bosphorus Gaz Genel Müdürü Metin Şen, gaz ticaretinin yanında sporla da yakından ilgileniyor. En büyük hedefleri arasına 'Fenerbahçe'ye başkan olmayı' koyan Şen, bunun için şimdiden çalışmalara başlamış. Başkanlık için gerekli parasal kaynağı gaz ticaretinden sağlayacağını vurgulayan Şen, "Gaz işine girerken para kazanacağımızı biliyorduk. Eğer piyasada serbestleşme ağırlıklı politikalar güdülecekse özel sektör buna ayak uydurmak zorunda. Çünkü özel firmalar para kazandıkça ayakta kalabilir, biz de bunu başarmaya çalışıyoruz. Önemli olan, kamu şirketi Botaş'ın yıkıcı faaliyette bulunmaması ve maliyet bazlı satış yapması." diyor. İşadamı, Fenerbahçe başkanlığı için daha önceden hedef ortaya koyduğuna işaret ediyor. Doğalgaz ticaretinde şirketin işlerinin yolunda gitmesi ve pazarda sağlam bir şekilde oturması halinde Metin Şen, Sarı-Lacivertli kulübün başkanlık seçimlerinde adaylığını koyacak.

Rusların ortak olduğu Bosphorus Gaz'ın yönetim kurulu başkanlığını işadamı Ali Şen yapıyor. Genel Müdür Metin Şen, "Ali Bey, şirketin işleriyle ilgileniyor mu?" sorusuna, "Hayır, Ali Bey Bodrum'da keyfini yaşıyor." cevabını veriyor.

Rus enerji devi Gazprom'un Bosphorus Gaz'daki hissesini artırması, "Şen ailesi gaz ticaretinden çekiliyor mu?" sorusunu gündeme getirdi. Konuya açıklık getiren Bosphorus Gaz Genel Müdürü Metin Şen, tam aksine ailenin pazarda daha güçlü bir şekilde yer alacağını belirtiyor. Şen'in verdiği bilgiye göre, Rusların şirketteki hisseleri yüzde 71'e çıktı. Şen ailesi de aynı dönemde yüzde 25 olan hissesini yüzde 29'a yükseltti. Hisseler diğer ortaktan alındı. Yani Şen ailesi de Ruslar gibi hisse artırımına gitti. Şen, şirketin yeni ortaklık yapısıyla ilgili, "Piyasaya olan inancımız sebebiyle ortaklık payımızı artırdık." değerlendirmesini yapıyor