BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraflar komutanın başını yaktı

Artvin İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Nasif görevden alındı yerine yeni atama yapıldı

Abone ol

Hopa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından yürütülen soruşturmada Artvin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Nasif görevden alındı.

31 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'ya yapacağı ziyaret öncesinde olaylar çıkmıştı.Protestolar sırasında Metin Lokumcu isimli bir emekli öğretmen hayatını kaybetmişti. Bir polis de otobüsten düşerek ağır yaralanmıştı.

Olayların ardından Emniyet Müdürü görevden alınmıştı. Albay Nasif'in yerine Jandarma Yarbay Alper Sır atandı.

JANDARMA MÜDAHALE ETMEMİŞTİ

Erdoğan'ın Hopa'ya gelişini protesto eden göstericileri Jandarma'nın müdahale etmemesi de olaylar sonrası tepki çekmişti. Jandarma'nın çevreye taş atan göstericileri izlerken çekilmiş fotoğrafları da basına yansımıştı.

1.20110606175650.jpg

4 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Artvin'in Hopa ilçesinde Başbakan Erdoğan'ın mitingini protesto edenlerin çıkardığı olaylar nedeniyle gözaltına alınan zanlılardan 4'ü daha tutuklandı. Böylece olaylar nedeniyle tutuklananların sayısı 12'ye çıkmış oldu.

AK Parti'nin Hopa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki sorgularının ardından Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.Zanlılardan 5'i özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı. 4'ü tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan 4 zanlı, ''görevli memura mukavemet'' ve ''kamu malına zarar vermek'' suçlarından tutuklandı.