BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

El Kaide'den örgütünden şaşırtan iddia

El Kaide terör örgütünün Lübnan'daki selefi Osbat Al Ansar, Endülüs'ün yeniden İslam devleti olacağını iddia etti.

Abone ol

El Kaide terör örgütünün Lübnan'daki selefi Osbat Al Ansar, Endülüs'ün yeniden İslam devleti olacağını iddia etti.

CNNTurk.com'un haberine göre Ansar'ın önderliğindeki İslamcı Grup, Endülüs'ün yeniden İslam devleti olacağıını iddia etti. Ansar önderliğindeki grup özellikle İsrail'e karşı düzenlenen saldırılarıyla biliniyor. Hıristiyan ve Müslümanların, İslam otoritesi altında yaşaması gerektiğini savunan grubun 500 kadar takipçisi ve 300 kadar da aktif savaşçısı bulunuyor. Çoğunluğu Filistinli olan bu kişilere, Afganistan, Pakistan ve Yemen'den gelen başka isimler de katılıyor. ABD tarafından grubun çok tehlikeli olduğu ilan edilmişti.

HALİFELİĞİ KURMAYI AMAÇLIYOR

Grup temelinde Hz. Muhammed'in kendilerine verdiği topraklarda bir İslam halifeliği kurmayı amaçlıyor. Burada Yahudilerin, Müslümanları ve Hıristiyanların İslami yönetim altında mutlu ve huzurlu yaşayabileceğine inanıyorlar. Grup üyelerinden Ebu Şerif, Andalucia'nın yani Endülüs'ün de fethedilmesi gerektiği görüşünde.

Ansar Al Osbat, The Spanish Network Radio Cadena'ya konuştu:

"Endülüs bir Müslüman bölgesidir. Müslümanlar Endülüs'te yaşadığı zaman Endülüs kültürü ve sanatı büyük Avrupa şehirlerini beslemişti. Bugünün liderleri, o günkü Müslüman liderlerin Hıristiyanlara karşı güçsüz kalıp ayrılmasından ülkede durumun ne olduğundan ders çıkarmak zorunda. İslam devletinde daha rahat yaşam bulacaklar. Hayat daha güvenli, ekonomi daha iyi olacak. Müslümanlar ve Hıristiyanlar İslam otoritesi altında birlikte yaşayacak"