BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.396,58
HABER /  DÜNYA

Bu fotoğrafla ödül aldığı gün öldü

Danny Beath çektiği fotoğrafla en prestijli ödülü kazandı. Ama o gün öldüğü için tören yerine cenaze merasimi vardı.

Abone ol

İngiltere'de prestijli bir yarışmada ödül alan fotoğrafçı cenaze töreninin yapıldığı gün ödül aldığı açıklandı. Şimşek fotoğrafıyla ödül alan fotoğrafçı kalp krizinden ölmüştü.

İngiltere'de Yılın Gezi Fotoğrafları Yarışması'nda ödül alan 52 yaındaki Danny Beath ödülünü alamadan kalp krizinden öldü. Yılın fotoğrafı ödülünü kazandığı fotoğrafı İngiltere'de Severn Vadisi'ndeki Blackstone Doğal SİT alanında çekti.

Yağmurlu bir günde gökteki şimşeği görüntüleyen Beath üç hafta ölmüştü. Ödül aldığı ise cenazesinin yapıldığı gün açıklandı. Beath evinin önünde kalp kirizi geçirerek hayatını kaybetti.

YILIN MANZARA FOTOĞRAF YARIŞMASINA KATILMIŞ

Tropikal ekoloji alanında doktorası olan Beath, aynı zamanda Shropshire Doğal Yaşam Fotoğrafları-2012 ve Sunday Times'ın düzenlediği Yılın Manzara Fotoğrafları yarışmasına da katılmıştı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre çektiği fotoğraflarda doğayı ön plana çıkaran Danny Beath, özellikle İngiltere'de manzara fotoğrafları ile ün kazanmıştı. Yarışma organizatörleri ise "keşke ölmeden ödül aldığını görseydi" diyerek üzüntülerini sundu. Babası ise fotoğraf dünyası için büyük kayıp olduğunu söyledi.

İŞTE ÖDÜL ALAN FOTOĞRAFI

danny-beath.jpg