BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'li Sarai tecavüz edilip öldürülmüş

ABD'li Sarai Sierra'nın Cankurtaran'da tarihi surların dibinde cesedinin bulunmasının ardından cinayetle ilgili soruşturma genişletiliyor.

Abone ol

Amerika’dan geldiği İstanbul’da kaybolduktan 12 gün sonra cesedi Fatih Sarayburnu’ndaki tarihi surların dibinde bulunan 33 yaşındaki amatör fotoğrafçı Sarai Sierra’nın ölmeden önce tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

BAŞINA TAŞLA VURULMUŞ

Genç kadının cesedi üzerinde yapılan incelemelerde Sarai’nin pembe bady üzerine sürekli giydiği kahverengi montunun olduğu görüldü. Genç kadının pantolonunun ve iç çamaşırının diz kapağına kadar sıyrılmış olduğu belirlendi. Bu durum Amerikalı genç kadının tecavüze uğradığı ihtimalini güçlendiriyor.

BATTANİYE İNCELENİYOR

Polis olay yerinde bulunan battaniyenin muhtemel saldırgana ait olduğunu düşünürken, battaniye, bu kişinin kimliğini DNA karşılaştırmalı tespiti için kriminal labaratuavarlarında incelemeye alındı. Sarai’nin bölgeye tuvalet ihtiyacını gidermek için ya da fotoğraf çekmek için girdiği sırada içeride bulunan saldırgan tarafından içeriye çekilerek tecavüz ettiği üzerinde duruyor. Saldırganın Sarai’yi başına taşla vurarak etkisiz hale getirdikten sonra tecavüz ettiği değerlendiriliyor.

iPHONE VE iPAD KAYIP

Olay Yeri İnceleme ekiplerin çalışmalarını yarın da sürdüreceğini belirten yetkililer, Sierra'nın ziynet eşyaları olan küpe, yüzük, saat ve künyesinin çalınmadığı, iPhone ve iPad'nin ise bulunamadığını bildirdiler.

Sierra'nın Türkiye, Hollanda ve Almanya'da irtibata geçtiği kişilerin belirlenmesi için mail üzerinden yaptığı yazışmalar da inceleniyor. ABD'den gelecek bilgiler üzerine Sierra'nın iletişime geçtiği kişiler ve hangi amaçla seyahat ettiği belirlenebilecek.

FOTOĞRAF ÇEKERKEN SURLARIN İÇİNE ÇIKMIŞ OLABİLİR

Çevrede oturan vatandaşlar ise, Sierra'nın manzara seyretmek veya fotoğraf çekmek için surların içine çıkmış olabileceğini, bu sırada da öldürülmüş olabileceğini savundu. Sarayburnu'nda yaşayan Atilla Elifoğlu da, "Sarayburnu'nun hem röntgencileri, hem de uyuşturucu madde bağımlıları var. Surların içinden sahilde gezen turist bayanları seyrediyorlar. Hepsi birbiriyle irtibatlı. Bir de uyuşturucu bağımlıları var" dedi.

AJAN MI?

Öte yandan basına Sierra’nın uyuşturucu kuryesi ya da casus olduğuna ilişkin yansıyan haberlerle ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kadının ajan ya da kurye olduğuna dair tespitlerinin bulunmadığını açıkladı. Çapkın, Sierra’nın ölümü konusunda ise “Başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin.” ifadelerini kullandı. Sierra’nın kredi kartı hesabından yüksek miktarda para çekildiğine ilişkin bilgilerin de asılsız olduğu belirtildi.

GMAİL KAYITLARI İNCELENİYOR

Sarai Sierra’nın Amsterdam’da Ammer Reduron isimli bir kişi ile görüştüğü, ancak Münih’teki ilişkileri konusunda bir bilgi edinilemediği öğrenildi. İnternet üzerinden edindiği arkadaşlar ve ilişkileri konusunda detaylı bilgi elde edilebilmesi için sıklıkla kullandığı Gmail kayıtları, İnterpol aracılığıyla merkezi Amerika’da bulunan Gmail firmasından istendi. Bir yandan Amerika, bir yandan da Türkiye İnterpol aracılığı ile Amsterdam ve Münih bağlantıları ile ilgili araştırma yapıyor. Soruşturma başladığından bu yana toplam 22 kişinin bilgisine başvuruldu. Şu aşamada gözaltında bulunan ve şüpheli olabilecek bir isim elde edilemezken, soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

CESEDİ SURLARDA BULUNDU

Türk polisinin ve FBI'ın günlerdir aradığı ABD vatandaşı Sarai Sierra'dan dün akşam kötü haber geldi. 13 gündür aranan Sarai Sierra'nın cesedi Cankurtaran'daki tarihi surların içinde bulundu.(DEVAMINI OKU)

31569.jpg

SÜRPRİZ TANIKTAN İLGİNÇ İDDİA!

ABD'li Sierra'nın cesedinin bulunmasının ardından emniyete gelen bir kadın, görgü tanığı olarak ifade verdi. (DEVAMINI OKU)

31586.jpg