BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,78
HABER /  MEDYA

Bu fotoğrafın sahibi ortaya çıktı!

Soma'da Yusuf Yerkel'in yerde yatan bir vatandaşı tekmelediği anı çeken gazeteci belli oldu.

Abone ol

Başbakan'ın görevden alınan müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da yerde yatan bir vatandaşı tekmelediği anın fotoğrafı sosyal medyada da en çok paylaşılan karelerden biri olmuştu. Fakat fotoğrafı kimin çektiği bilinmiyordu. Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde o fotoğrafın sahibini yazdı. 

Bildirici'nin konuyla ilgili yazısı:

Tekmeleme fotoğrafı, Gezi olaylarındaki “Kırmızılı Kadın” fotoğrafından bu yana en çarpıcı haber fotoğrafıydı. Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in iki polisin yere yatırdığı madenciye tekme atarken çekilmiş fotoğrafın, tarihte iz bırakacağı muhakkak.

Peki, bu fotoğrafı kim çekti? Merak ettim ama Hürriyet dahil hiçbir medya kuruluşunda foto muhabirinin imzasını göremedim. Oysa böyle bir fotoğrafı çekebilmek, bir foto muhabirine meslek yaşamı boyunca ya bir kere nasip olur ya da hiç.

Merak ettiğim sorunun yanıtını dün öğrendim. İzmir’den mail gönderen meslektaşımız Mehmet Emin Al, tekmeleme fotoğrafının kendisinin olduğunu belirtiyor; emeğine sahip çıkabilmesi için yardım etmemi istiyordu:

“Günlerdir şaşkınlık içindeyim ve oldukça da kırgınım. The Times, The Guardian, Washington Post başta olmak üzere birçok gazetede imzamı attılar ama kendi ülkemde hiçbir gazete imzamı atmadı.
Soma’da Başbakan’ın geldiği 14 Mayıs günü İzmir 9 Eylül Gazetesi Foto Muhabiri olarak görevli gittim. Vatandaşların Başbakan Erdoğan’ı protesto ettiği gün aynı yerde haber takibindeydim.
Müşavir Yusuf Yerkel’in vatandaşa attığı iki tekmenin 11 kare fotoğrafını doğru açıdan çektim."

Yazının devamını oumuk için