BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erkan Teper, Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıkıyor

Sinan Şamil Sam’ın varisi olarak kabul edilen ağırsıklet boksörü Erkan Teper, Avrupa Şampiyonluğu için Almanya’nın Münih kentinde ringe çıka...

Abone ol

Sinan Şamil Sam’ın varisi olarak kabul edilen ağırsıklet boksörü Erkan Teper, Avrupa Şampiyonluğu için Almanya’nın Münih kentinde ringe çıkacak.
Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde antrenmanlarını sürdüren Teper, şu an dünya sıralamasında ikinci olan ve yakında Vladimir Klitschko’ya karşı dünya şampiyonluk maçına çıkacak Bulgar boksör Kubrat Pulev ile sparring dövüşlerini sürdürüyor. Alman televizyon kanalı Sat1 tarafından yayınlanacak olan karşılaşmayı Zastrow Brüder Promotion organize ederken, başarılı boksörün menajerleri Alexander ve Boris Zastrow, Erkan Teper’in maçı alacağına kesin gözüyle bakıyorlar.

TEPER: “ÇOK İYİ HAZIRLANIYORUM”
Başarılı boksör Erkan Teper, maça çok iyi hazırlandığını belirterek, “Şu an sparring dövüşleri yaptığım Kubrat Pulev ile kafa kafaya kalıyoruz. Ben de bu maçımı alırsam dünya şampiyonluk maçı için Klitschko’ya karşı çıkma hakkını elde edeceğim. Sparring partnerimin Klitschko’ya karşı yapacağı maçı da iyi izleyeceğim. Onun taktik ve vuruşlarına göre kendimi ayarlayacağım” dedi.

ALYAZ: “ERKAN FORMUNUN ZİRVESİNDE”
Erkan Teper’in basın danışmanı Vedat Alyaz ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, “Çok şükür herhangi bir sakatlık yaşamadık şu ana kadar. Erkan formunun zirvesinde bulunuyor. Bugüne kadar yapmış olduğu 12 maçın hepsini kazanırken, 8’ini de nakavtla bitirdi. Fransız rakibimiz de çok güçlü tabi. Bugüne kadar çıkmış olduğu 32 maçtan 31’ini almış ve bunların 20’sini nakavtla sonuçlandırmayı başarmış olan kaliteli bir boksör. Bu maçı kazanmamız durumunda, dünya şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanacağız. Profesyonel boksta dünya şampiyonluğu bulunmayan ülkemize bu kemeri ilk getiren biz olmak istiyoruz. 13 Haziran’daki bu mücadelede vatandaşlarımız bizi yalnız bırakmasınlar.
(İHA)