BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu filmleri izlemeye doyamayacaksınız

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

''İnanılmaz Örümcek Adam'', ''Dedektif Dee ve Gizemli Alev'', ''Bu Dans Senin'', ''Kıyamet Kitabı'', ''Aşk Sanatı'' ve ''Peki Şimdi Nereye?'' adlı filmler sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye'de bu hafta gösterime girecek olan İnanılmaz Örümcek Adam, ABD’de ilk gününde rekor kırmayı başardı.

Hark Tsui Dönüyor… Hong Kong sinemasının duayenlerinden Hark Tsui son yıllarda pek başarılı filmlere imza atamamanın sıkıntısına Dedektif Dee ve Gizemli Alev ile son vermek istiyor.

Çektiği çeşitli kısa filmlerden sonra ilk uzun metraj filmi olan Ondan Uzakta (Away from Her, 2006) ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar adaylığı olan oyuncu Sarah Polley'in ikinci uzun metrajlı filmi olan Bu Dans Senin, sevgi, bağlılık, ihanet üzerine günümüz evliliklerine bir bakış açısı sunuyor. 

3 farklı hikayenin iç içe geçtiği Kıyamet Kitabı'nda, "Heaven's Creation" bölümünde elektrik mühendisi Pak Do-won (Kim Kang-woo) tarafından bir tapınağı aydınlatması için bir robot üretilir ve hikaye başlar.

Bir kişinin ya da bir çiftin hayatlarının peşine takılmaktansa çoklu hayatların peşinde dolanmak, şimdi köşeden hangi ilişki çıkacak diye beklemek en azından daha heyecanlı kılıyor Aşk Sanatı filmini.

2007 yılında çektiği ilk filmi Karamel'in dünya çapındaki başarısından sonra oyuncu Nadine Labaki, yapımcılığını, senaryosunu, yönetmenliğini üstlendiği ayrıca rol aldığı ikinci filmi Peki Şimdi Nereye? ile tekrar sınırları dışındaki seyircilere ulaşmayı hedefliyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ VE FRAGMANLARI..

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


[PAGE]

DEDEKTİF DEE VE GİZEMLİ ALEV

Tang Hanedanı hükümranlığı sırasında geçecek dedektiflik filminde Lau, bir olayı çözmek üzere 8 yıl önce azat edildiği saraya geri çağrılan polis müfettişi rolünde olacak.

Hong Kong sinemasının duayenlerinden Hark Tsui son yıllarda pek başarılı filmlere imza atamamanın sıkıntısına Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame ile son vermek istiyor.

İNANILMAZ ÖRÜMCEK ADAM

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

Anne ve babası tarafından terk edilmiş Peter Parker, babasına ait bir evrak çantası bulduğunda, anne ve babasının kayboluş nedenini anlamak için araştırmalara başlar. Babasının eski ortağı Dr. Curt Connor’un laboratuvarına yönlendiğinde Örümcek Adam Connor’un ikinci kişiliği ile karşılaşır. Peter, hayatını değiştirecek kararı alır ve kahraman olmak için kaderine yön verir.

BU DANS SENİN 

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

Margot ve Lou beş yıldır evli olan ve dışarıdan bakıldığında sorunsuz ilişki yürüten bir çifttir. Fakat Margot'un tesadüfen tanıştığı Daniel'e karşı hissettiği çekim her şeyin yönünü değiştirecektir. Zira Daniel ile engel olamadıkları cinsel yakınlaşma Margot'un kendisini daha fazla tanımasına ve evliliğinin gidişatını sorgulamasına neden olacaktır...

Çektiği çeşitli kısa filmlerden sonra ilk uzun metraj filmi olan Ondan Uzakta (Away from Her, 2006) ile En İyi Uyarlanmış Senaryo dalında Oscar adaylığı olan oyuncu Sarah Polley'in ikinci uzun metrajlı filmi olan yapım sevgi, bağlılık, ihanet üzerine günümüz evliliklerine bir bakış açısı sunuyor.

AŞK SANATI

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

Günümüz modern ve karmaşık kadın - erkek ilişkilerinin masaya yatırıldığı romantik komedide ilişkilerin çıkmaz sokakları ve bolca aşk üçgeni mevcut. Eğlenceli aşk aksilikleriyle dolu filmin yönetmenliği ve senaristliğini de üstlenen oyuncu Emmanuel Mouret bize “aşk sanatını” öğretiyor.

KIYAMET KİTABI

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

3 farklı hikayenin iç içe geçtiği filmde, "Heaven's Creation" bölümünde elektrik mühendisi Pak Do-won (Kim Kang-woo) tarafından bir tapınağı aydınlatması için bir robot üretilir; robot tapınağın baş rahibi Hye-joo (Kim Gyu-ri) tarafından da koruma altına alınır. "A Cool New World" bölümündeyse dünyanın nüfusu bir virüs tarafından tehdit edilmektedir, insanların zombiye dönüşmesi genç bir adamın gözünden anlatılır.

PEKİ ŞİMDİ NEREYE?

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

2007 yılında çektiği ilk filmi Karamel'in dünya çapındaki başarısından sonra oyuncu Nadine Labaki, yapımcılığını, senaryosunu, yönetmenliğini üstlendiği ayrıca rol aldığı ikinci filmi Where do we go now? ile tekrar sınırları dışındaki seyircilere ulaşmayı hedefliyor.

Ortadoğu'nun diken üstündeki coğrafyasında dinsel çatışmalara ve savaşın anlamsızlığına kadınların zeki ve pratik çözümleriyle cevap veren Labaki kamerasını Lübnan'da hiçliğin ortasında küçük bir köye çeviriyor. Savaş sonrası Müslüman-Hristiyan ayrımı yapmadan yaşamaya devam eden köylüler çatışma haberlerinin gelmesi üzerine birbirlerine düşman kesilmeye başlarlar. Şiddeti çıkartan erkekleri yatıştırma görevi ise kendilerine has yöntemlerle bu buna başaran kadınlara düşer.