BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Komutanlık bahçesinde bomba alarmı

Komutanlık bahçesine atılan şüpheli paket, şehirdeki polis ve jandarma ekiplerini alarma geçirdi

Abone ol

Ankara'da bir kişi tarafından Jandarma Genel Komutanlığı bahçesine atılan şüpheli paket, polis ve jandarma ekiplerini alarma geçirdi. Polis ve jandarma bomba imha ekipleri, şüpheli pakete yoğun güvenlik önlemleri altında müdahale etti.

Olay, Yenimahalle, Beştepe Mahallesi, Mertebe Sokak'taki Jandarma Genel Komutanlığı ek binasında gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, nöbet tutan asker, şüpheli bir kişinin askeriyenin bahçesine paket attığını fark etti. Asker, durumu polis ekiplerine bildirdi. 

ekran-resmi-2012-07-08,-10.07.32-am.png

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Şüpheli paketin askeriye sınırları içerisine atılması nedeniyle polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sokağın araç ve yaya trafiğine kapatılmasının ardından durum, polis ve jandarma bomba imha uzmanlarına da haber verildi. Öte yandan bomba ihtimaline karşı olay yerine jandarmaya ait itfaiye ekipleri de çağrıldı.

ekran-resmi-2012-07-08,-10.07.47-am.png

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE PATLATILDI

Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, özel kıyafetlerini giyerek şüpheli paketin yakınına elektronik sinyal kesici jammer cihazı yerleştirdi. Bomba imha uzmanı ardından şüpheli pakete fünye yerleştirdi. Büyük bir gürültüyle patlatılan paket boş çıktı.

ekran-resmi-2012-07-08,-10.08.09-am.png

Bomba imha ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından güvenlik önlemleri kaldırılarak sokak tekrar trafiğe açıldı.