BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Bu dizelerden hangisidir?

Fatih Terim, medya için Mevlana'dan "tam size göre" dediği bir dize seçmişti. Basın toplantısında okuyacaktı, sonra vazgeçti. O dize hangisidir dersiniz...

Abone ol İNTERNETHABER

Fatih Terim basın toplantısında "kazanmış olmanın" havasındaydı. Hedefinde de medya vardı. Medya için Mevlana'dan bir de dize seçmişti. Ama son anda o dizeleri okumaktan vazgeçti.

"Mevlana’dan güzel bir dörtlük ayırmıştım ama arkadaşlarım beni durdurdu. Size tam iyi gidecek bir dörtlüktü" diyerek imalı bir gönderme yaptı.

Şimdi merak edilen Terim'in seçtiği o dörtlük... Medyaya "İstanbul'da hesaplaşırız" mesajı verdikten hemen sonra bu sözleri söylemesi akla Mevlana'nın ünlü dizelerinden şunları getirdi;

BU DİZELERDEN HANGİSİ?

*"Geminin içindeki su, gemiyi batırır. Geminin altındaki suysa, gemiye arka olur"

*"Köpekler gibi kızmayı bırak, arslanların gazabına bak. Arslanların gazabını görünce de var, bir yaşına girmiş koyun gibi yavaş ol."

*"Pisler, pisliklerini yapar ama sular da temizlemeye çalışır."

*"Kuzgun, bağda kuzgunca bağırır. Ama bülbül, kuzgun bağırıyor diye güzelim sesini keser mi hiç?"

*"Nasıl olur da deniz, köpeğin ağzından pislenir, nasıl olur da güneş üflemekle söner?"

*"Öküz, ansızın Bağdat’a gelir, şehri bir baştan öte gezip, dolaşır. Bütün o zevki, hoşluğu, tadı, tuzu görmez de göre göre karpuz kabuğunu görür."

*"Hani bir hayvan vardır, porsuktur adı. Dayak yedikçe semirir, büyür, köteği yedikçe daha iyileşir, sopa vuruldukça semirir, insan da gerçekte porsuktur, çünkü o da dert, mihnet sopasıyla büyür, semizleşir."