BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Durmuş’tan ilginç uyarı

Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, MOBESE kanalıyla, sokakta bile izleme ve dinleme yapıldığını söyledi.

Abone ol


İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA/ MHP Kırıkkale Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, vatandaşların sokakta bile izlenip, dinlendiğini bunun da Başbakan’ın bilgisi ve talimatıyla yapıldığını ileri sürdü.

Telekulak olaylarının artık sıradan konular olduğunu belirten Durmuş, “Vatandaşlarımı uyarıyorum. Öyle sabit telefon ya da cep telefonu kullanmayınca dinlemeden kurtulacaklarını sanıyorlarsa, yanılıyorlar. Çünkü artık MOBESE eliyle sokakta yürürken, bir arkadaşı ile konuşurken bile bir kişi rahatlıkla izleniyor ve dinleniyor. Her ne kadar bu söylediğim olay yapılıyorsa da gücü elinde bulunduranlar yani bu iktidar, bu izleme ve dinlemeyi istediği gibi yapıyor. İstenirse bir kişi evinden çıkınca takibe alınıyor, kolundaki saatin markası bile görülüyor. Ve ardından araçlarla diğer teknik ekipmanla, yakın izleme ve dinlemeye geçiliyor. Bunu bizzat bu hükümetin bakanları bile itiraf etti. Dinlenmemek için konuşmamak gerek, dediler ” diye konuştu.

BAŞBAKANIN EKİBİ VAR
Durmuş, şunları söyledi:

“Şimdi dinlemenin bir kısmı başbakanın kendi kurdurduğu ve kendisine bağlı, jandarma genelkurmay ve emniyetin dışında, kendi bir ekibi var. Onlar dinliyorlar. Bunu herkes biliyor. Başbakan böyle bir ekibi olmadığını ve dinleme yaptırmadığını söylerse doğru söylemez. Binali bey itiraf etti madem, kimlerin dinlediğini de söylesin de bilelim. Ben Türkiyenin susmasını değil, inadına konuşmaya çağırıyorum. Vatandaşlarım korkmasın, susmasın, içinde tutmasın istediği gibi konuşup, muhalefet yapsın. Türkiye’yi teslim almaya çalışan bu iktidara karşı susmayıp, konuşsunlar.”