BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPden çürük yumurta davası

CHP, Genel Başkanları Baykal'ın Diyarbakır gezisinde yediği yumurtaların hesabını yargıda sormaya hazırlanıyor.

Abone ol

CHP, Genel Başkanları Deniz Baykal'ın konvoyuna yapılan yumarta ve ezik domates saldırısının hesabını sormaya hazırlanıyor. İl teşkilatı, Erdoğan'ın şikayet dilekçesinde Mersin gezisi sırasında yaşanan protestoları hatırlatarak, "Erdoğan'ı protesto edenlera hapis cezası verilmiştir. Aynı suç bu kez Sayın Baykal'a karşı işlenmiştir. Onları da cezalandıralım" önerisinde bulundu.

Diyarbakır’a 5 Haziran günü gelen CHP lideri Deniz Baykal’ın bulunduğu konvoya yumurta ve domatesli saldırıyla ilgili CHP İl yönetimi harekete geçti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Diyarbakır gezisi sırasında parti konvoyuna çevreden atılan yumurta ve ezik domateslerle ilgili, “Yapanların ellerine sağlık” diyen AKP İl Başkanı Abdurrahim Hattapoğlu hakkında CHP il yönetimi suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 11 Şubat 2006 günü Mersin’de yumurtalı saldırıda bulunan sanıklardan 2’sine 1’er yıl 45’er gün, 7 sanığa ise 11 ay 20’şer gün hapis cezası verilmiştir. Başbakan’a yönelik bu saldırı mahkemeler tarafından suç olarak görülmüştür. aynı suç Genel Başkanımız ve partimize karşı da işlenmiştir. Bu suçu, AKP Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahim Hattapoğlu, olaydan 1 gün sonra düzenlediği basın toplantısında övücü cümlelerle onaylamıştır. Dolayısıyla Genel Başkanımıza yönelik bu organize saldırının bu ifadelerle kim tarafından organize edildiği açığa çıkmıştır. Adı geçen il başkanı, genel sekreterimizin konuşmasını bahane ederek hapimizin peygamberi olan Hz. Muhammed’in adını siyasete alet eden bir saldırının organizatörlüğünü yaparak suç işlemiştir.” denildi.