BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.401,53
HABER /  GÜNCEL

Bu deliller Erdoğan'ın KCK eleştirisini doğruladı

'KCK İmralı'ya dayanıyor mu, dayanmıyor mu? Buna bakmadan sahip çıkılması üzücü' demişti Başbakan Erdoğan... Polisin hazırladığı KCK şeması bu sözleri doğrular nitelikte...

Abone ol

'KCK'ya sahip çıkanlar kendilerini gözden geçirmeli. KCK İmralı'ya dayanıyor mu, dayanmıyor mu? Buna bakmadan sahip çıkılması üzücü' diyen Başbakan'ın açıklamasına dayanak teşkil eden şema polisin hazırladığı KCK dosyasında bulunuyor.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, PKK/KONGRA-GEL=KCK başlıklı örgütlenme şemasının en tepesinde ÖNDERLİK (Abdullah Öcalan), bir altında ise KCK Yürütme Konseyi Başkanı (Murat Karayılan), KCK /TM Genel Sorumlusu olarak da Kandil'de bulunan Sabri Ok'un adı yer alıyor.

İdeolojik, Siyasal, Sosyal, Ekonomik ve Öz Savunma Alan Merkezi olarak 5 alt birime ayrılan şemada Siyaset Akademileri İdeolojik Alan Merkezi'nde yer alıyor.

Başbakan, açıklamasında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu'nun tutuklanmasını eleştirenlere de tepkili. Bunda da Ersanlı ve Zarakolu'nun Ümraniye Siyaset Akademisi'nin açılışına katılmalarının etkisi var. Dosyadaki delil fotoğrafta Ersanlı ve Zarakolu sarı-kırmızı-yeşil kurdeleyi keserken görülüyor.

Ersanlı'nın PKK'ya BDP'li belediyeler aracılığıyla finansman sağladığı iddia edilen Heinrich Böll Stiftung Derneği'yle 14 Eylül 2011'de yaptığı telefon görüşmesi dökümü de soruşturma dosyasında bulunuyor.

'Naif bir profesörden bile terörist imal ettiler'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın son KCK operasyonlarıyla ilgili açıklamalarına Twitter'dan 9 maddelik açıklamayla tepki gösterdi. 'Naif bir profesörden bile terörist imal edenler! Hiç mi vicdanınız kalmadı?' diyen Demirtaş, KCK üzerinden BDP'nin hedef alındığını savundu. Demirtaş'ın açıklamaları özetle şöyle:

'KCK operasyonlarının meşruiyeti kalmayınca B planı yani Başbakan devreye girdi. KCK operasyonlarını eleştirenler KCK'ye değil BDP'ye sahip çıkıyor. Daha doğrusu demokrasiye sahip çıkıyorlar. AKP yayın organları da talimatı aldıkları gibi BDP'yi terörist ilan ediverdiler. Biz 'KCK yoktur' demiyoruz, 'tutukladıklarınız KCK'li değil' diyoruz. Naif bir profesörden bile terörist imal edenler! Hiç mi vicdanınız kalmadı? KCK dediğiniz örgütle en çok görüşme yapanlar sizler, yani AKP'liler değil mi? KCK'lileri tutuklayamayınca intikamını BDP'den almak kolay bir yol olsa gerek.'

Güçlendikçe gaddarlaşan liderlerin diktatör, güçlendikçe naifleşen liderlerin ise  halk önderi olduklarını belirten Demirtaş şöyle devam etti: 'Obama'ya sarılmaya doyamayan Sn. Başbakan, kendi ülkenizdeki muhalefetin elini bile sıkmaya cesaret edemediniz. Olsun, barış gelecekse eğer bizi tutuklatın, KCK ile görüşün ama barış gelecekse! Barış gelmeyecekse bu tutuklamaların tümü sizin başınıza bela olacak bunu da unutmayın.'