BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.400,60
HABER /  GÜNCEL

Van kahraman kadın muhtarı konuşuyor

VAN’DA muhtarlık yapan Leyla Tanrıtanır, depremzedelere dağıtacağı çadırları almak isteyen yağmacıları havaya ateş ederek geri püskürttü

Abone ol

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Van bugünlerde tek bir ismi konuşuyor. Van’ın tek kadın muhtarı Leyla Tanrıtanır. 30 bin kişinin yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi’nin muhtarı olan Tanrıtanır’ı adeta bir kahraman haline getiren olay ise depremin ikinci günü yaşandı.

Tanrıtanır o olayı Taraf’a şöyle anlattı: “Ben kendi ailemin yaşadığı acıları da bir kenara bırakarak mahalleli için çadır almaya çalışırken tam 48 saat uyumadım. Kızılay’dan 300 çadırı aldım ama bir sorun daha vardı. Çadırları nasıl güvenli bir şekilde mahalleye ulaştıracaktım onu düşünüyordum. Mahalleden iki araç ve benim arabamla çıktık yola. Benim arabam en önde. Havaalanını geçtikten sonra üç minibüs dolusu genç önümüzü kesti. Çadırları almak istediler. Ben de belimdeki silahı çektim. Havaya beş-altı el ateş ettim. Ve gençler bir anda dağıldı. Biz de hemen oradan mahalleye gittik. Çadırları depremzedelere tutanak karşılığında teslim ettim.”