BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Bu da Sırrı Süreyya Önder'in referandum anketi sonucu

En son referandum anketi sonucu HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Sırrı Süreyya Önder, referandum anketi sonuçlarına göre evet oylarının en fazla yüzde 40-42 olduğunu iddia etti.

Abone ol

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, referandum anketi sonuçlarına göre hayır oylarının önde olduğu ileri sürdü. Evet oylarının yüzde 40-42 bandından olduğunu da iddia eden Önder, iddialı anketi yapan şirketin adını açıklamaktan kaçındı. 

Önder, “Hayır çıkacak. Biz birçok alanda 7 Haziran havasını teneffüs ediyoruz. 17 Nisan’dan itibaren barışı örgütlemeye başlayacağız” dedi ve şöyle devam etti:

"AKP’nin yarattığı günlük manşet çarkından beslenen bir kesim var. Bir kesim bizim halen ulaşamadığımız muhalif kesimin ulaşamadığı kendisini baskı altında hisseden ve ancak AKP iktidarı ile güvende olduğu yanılsamasını yaşayan bir diğer kesim.

Bu iki kesim ‘Evet’e müşteri olacaktır. Ben AKP’nin aldığı oyun çok gerisinde bir ‘Evet’ çıkacağını görüyorum. Ben yüzde 40-42 bandının üzerine çıkamayacaklarını düşünüyorum."