BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,86
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Bu da kütük kesme yarışması

Güç, hız ve yeteneğin bir arada kullanıldığı uluslararası kütük kesme yarışması, STIHL Timbersports Türkiye Şampiyonası sonucunda Türkiye’ni...

Abone ol

Güç, hız ve yeteneğin bir arada kullanıldığı uluslararası kütük kesme yarışması, STIHL Timbersports Türkiye Şampiyonası sonucunda Türkiye’nin en hızlı balta ve testere kullanan isimleri belirlendi.
Yarışmada ilk 5’e giren yarışmacılar Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlenen STIHL Timbersports, motorlu testere ve güç ürünleri markası STIHL’in Türkiye Distribütörü SADAL ana sponsorluğunda Türkiye’de üçüncü kez düzenlendi. Beylikdüzü Migros AVM’de gerçekleşen yarışma izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Hollanda’dan özel getirilen kütüklerin kullanıldığı STIHL Timbersports 2014 Türkiye Şampiyonası’nda, İngiltere Şampiyonu Spike Milton sergilediği özel şov da izleyicilerin ilgisini çekti. Yarışmalar sonucunda Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek isimler Seral Çevik, Murat Baş, Erkan Terzi, Alparslan Balaban ve Murat Demir olarak belirlendi. 2012’den beri antrenman yaparak şampiyonaya hazırlandığını belirten Seral Çevik, “2012’de ilk kez Norveç’te, 2013’de Almanya’da yarıştım. 2014’te Türkiye Şampiyonu olmaktan dolayı çok mutluyum. Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve derece kazanmak istiyorum” dedi.

İSTEK YETENEK GÜÇ VE KABİLİYETİN BİRLEŞİMİYLE BAŞARI SAĞLANIYOR
Sergilediği özel şovuyla izleyicilerin ilgi odağı olan ve Türk takımını da çalıştıran İngiltere şampiyonu Spike Milton, bu sporla ilişkisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirterek şunları söyledi: “Bu sporla ilişkim çok öncelere yani çocukluğuma dayanıyor. Ormanda yetiştim ve orman işleri ile uğraştığımdan, orman içinden geldiğimden bu spora çok yabancı değilim. Yaklaşık 20 senedir bu sporun içindeyim ve seneler ilerledikçe o kadar çok ülke gezdim ve yarıştım ki gelebileceğim en üst noktaya geldiğimi düşünüyorum”
Başarı için önerilerde bulunan Milton, her başarıda olduğu gibi asıl rolün antrenmanlardan geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Başarmak için aşkınız olmalı ve çok isteğiniz olmalı. Bu spor için özellikle el ve kol koordinasyonunuzun çok iyi olması gerekiyor. İstek, yetenek, güç ve kabiliyet birleştiğinde başarı kaçınılmaz olacaktır.”

HEDEF 2016 DÜNYA ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK
Hedefimiz 2016 Dünya Şampiyonasını İstanbul’da gerçekleştirmek diyen STIHLTimbersports Türkiye Şampiyonası’nın ana sponsoru SADAL Genel Müdürü Ümit Baştüfek, “Burada bizim ürünlerimiz kullanılıyor. Bu bir ekstrem spor ve biz Türkiye olarak 3 yıldır katılıyoruz. 2016 yılında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasını Türkiye’de yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Yarışma için farklı kesimlerden birçok başvuru aldıklarını söyleyen Ümit Baştüfek, sözlerine şöyle devam etti: “Burada yarışan insanların çoğu bu işi günlük hayatlarında yaptıkları için bizim makinelerimizi kullanıyor. Yarışmacıların günlük yaşantılarındaki işi yarışma ortamına taşımaktan çok zevk aldıklarını gördük. Yarışmacıları seçmeye ocak ayında başlıyoruz. Başvuruları www.sadal.com.tr adresinden alıyoruz. Farklı kesim ve coğrafyalardan insanlar başvuruyor. Başvuranlar arasında sporcular, ormancılar var ama yarışmaya çağıracağımız kişilerin orman kesimiyle öncesinden biraz ilgisi olsun istiyoruz.”
Yarışmaya katılma serüvenlerinin tesadüf üzerine gerçekleştiğini ifade eden SADAL Ürün Müdürü ve Proje Yöneticisi Gökhan Güvendik, şunları söyledi: “SADAL, STIHL’in Türkiye’deki yetkili ve tek distribütörü. Avrupa’da bu yarışmalar 28 senedir düzenleniyor. Türkiye’ye biraz geç geldi. Biz bu yarışmalara şans eseri Dünya Şampiyonası için Avusturya’ya gittiğimizde denk geldik. Orada ülkelerin bayraklarını gördük ve Avrupa’dan tek bizim bayrağımız eksikti. Neden biz böyle bir şey yapmıyoruz dedik. Türkiye’de 7 milyon kayıtlı ormancı bulunuyor. Türkün gücünü de burada gösteririz dedik. Türk takımı inanılmaz bir takım oldu. İlk başvurduğu senede yarışma seviyesine gelebilmiş tek takımız. Geçen sene Avrupa üçüncüsü olarak bu isimler hafızalara kazındı.Bu sene Dünya Şampiyonasında bütün gözler bizi takip ediyor olacak. Bu sene hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu. İleriki yıllarda Dünya Şampiyonasını İstanbul’da gerçekleştirebilmemiz için bir başvurumuz var. Yüzde 90 kabul edilmiş durumda ve detayları konuşup anlaşabilirsek 2016’da Dünya Şampiyonasını İstanbul’da yapmak istiyoruz.”
(İHA)