BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nazım’ın mezarında bir Bakan

Bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Moskova’ya gelen AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ünlü şair Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret etti.<br/>Rusy...

Abone ol

Bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Moskova’ya gelen AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ünlü şair Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret etti.
Rusya başkenti Moskova’nın Novodeviçi mezarlığında bulunan Nazım Hikmet mezarına gelen Çavuşoğlu ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Moskova’ya ikinci kez ziyarette bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “Buraları kendine memleket bilmiş Nazım Hikmet için daha da üzücü olanı vatandaşlığını kaybetmiş olmasıdır. 2009 yılında sayın başbakanımızın teklifi ile hükümetimiz ve bakanlar kurulumuz tekrar vatandaşlığını 58 yıl sonra geri verdi. Biz arzu ederiz ki, özellikle 80 yıllarındaki darbelerden sonra ülkesini terk etmiş vatandaşlarınız geri dönebilsinler. Mezarının Türkiye’ye geri dönmesini isterdim. Kendisi hayatta iken dönemedi, ancak mezarının taşınmasını isterim. Buna ben tek başına bu kararı veremem” şeklinde konuştu.
Davutoğlu Moskova ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile Karadağ’a hareket edecek.
(İHA)