BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  DÜNYA

Bu da ipli kayak

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde vatandaşlar, “ipli board” adını verdikleri malzemelerle kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. <br/>Niksar Doğa Spo...

Abone ol

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde vatandaşlar, “ipli board” adını verdikleri malzemelerle kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.
Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği (NİDOST) ve Niksar Başçiftlikliler Derneği (BAŞ-DER) organizasyonuyla Başçiftlik’te kayak etkinliği düzenlendi.
Başçiftlik Karaçam bölgesinde modern kayak yapmak için bir araya gelen 40 kişilik gruba katılan Başçiftlikliler de ipli board adını verdikleri kayaklarla karda kaymanın keyfini yaşadılar.
Gürgen ağacından yaptıkları kayak takımını ayaklarına yerleştiren ve kayak sopası yerine patenlerin ucuna takılan ipler yardımıyla dengeyi sağlayan vatandaşlar, ’ipli board’ adını verdikleri bu malzemelerle Karaçam bölgesinde kayak yapmanın keyfini çıkardı. Kayağı ’kayık’ diye telefuz eden bölge insanı ipler sayesinde hem dengeyi rahatlıkla sağladıklarını hem de patenleri kolay bir şekilde taşıdıklarını ifade etti.
Profesyonel olarak kayak hocalığı yapan Ahmet Namlı, Başçiftlik gibi bir ilçede kayak yapmanın büyük bir keyif olduğunu söyleyerek, “Sürekli burada kaymanın keyfini yaşıyoruz, burada bulunan doğal pist alanında her kesimden insanlar kayak yapabiliyor. Niksar merkezden gelen arkadaşlarla birlikte kaymanın zevkini yaşadık. Burada kayak yapmayı bilmeyenler içinde kurs veriyoruz ve kayak yapmak isteyen herkesi de Başçiftlik ilçesine davet ediyoruz” dedi.

“İPLİ BOARD”
Başçiftlik ilçesinde gürgen ağacından yapılan ve normal kayak takımlarından biraz daha uzun olarak tasarlanan kayakların ön kısımları delinerek ip geçiriliyor.
Kayak üzerinde yapılan özel aparata ise kara lastik tabir edilen ayakkabının geçirilmesiyle kayak takımı hazır hale geliyor. Dengelerini sopa yardımıyla değil de kayağa geçirilen iple sağlayan vatandaşlar ilginç görüntü oluştururken, her kesimden kayak yapan vatandaşlar tepeye bir araca binerek çıkıyor.
(İHA)