BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.430,28
HABER /  DÜNYA

ÇHD’li hukukçuların yargılanmasına başlandı

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 22 avukatın yargılanmasına bugün başlandı. ...

Abone ol

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 22 avukatın yargılanmasına bugün başlandı. Silivri’ye gelen çok sayıda avukat meslektaşlarına destek verirken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, "Yargıdan, yine yargıya sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 22 avukatın yargılanması bugün başlandı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde görülen davaya Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Fevzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve çok sayıda avukat katıldı. Meslektaşların destek olmak için otobüslerle Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na gelen avukatlar, duruşma öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"Yargıdan yine yargıya sahip çıkmasın bekliyoruz" diyen TBB Başkanı Metin Fevzioğlu, avukatların yargılanmasının Türkiye açısından utanılacak bir durum olduğunu ve bu utancın yargı tarafından temizlenmesini beklediklerini söyledi.
Davanın hukuk tarihine karar bir leke olarak geçeceğini savunan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise "Toplum adına hukuk mücadelemizi, hak mücadelemizi yılmaksızın sürdüreceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.
(İHA)