BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu bilgileri internette sakın yazmayın!

En büyük dolandırıcılık artık sanal alem üzerinde yapılıyor. Sakın ola ki kredi kartı numaranızı sosyal paylaşım sitelerinde yazmayın!

Abone ol

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, internet, kredi ve banka kartı kullanıcılarına, internet üzerinden alışveriş yapanlara bazı uyarılarda bulundu.

TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan komisyon, taslak raporunda, ''Son Kullanıcıların Bilişim Suçu Mağduru Olmaması için Dikkat Etmesi Gereken Hususlar''a yer verdi.

BUNLARI SAKIN YAPMAYIN!

-Sosyal paylaşım sitelerinde kredi kartı, adres, telefon ve kişisel bilgiler paylaşılmamalı.

-Sosyal paylaşım hesaplarına ait kullanıcı adları ve şifreleri kendi program ve web sayfaları haricinde başka uygulama ve web sayfalarına girilmemeli.

-Bankalar tarafından verilen parola, müşteri numarası ve şifre bilgilerini başkaları ile paylaşılmamalı.

-Bankacılık işlem şifre ve parolaları, bilgisayarda ve mail adreslerinde tutulmamalı.

-İnternet üzerinden alış veriş yapılacak sitenin gizlilik ilkeleri gözden geçirilmeli; alışveriş yapılan mağazanın kişisel bilgiler ve onların korunması ile ilgili açık bir politikası ve buna ait bir beyanının sitesinde bulunması gerekir.