BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.403,34
HABER /  GÜNCEL

Bu arabada üç lider ve bir bakan var

Cumhurbaşkanı Gül direksiyon koltuğuna geçti. Pakistan lideri Zerdari ön Afganistan lideri Karzai ise arka koltuğa oturdu.

Abone ol

'Türkiye-Afganistan-Pakistan 6. Üçlü Zirvesi'' kapsamında aile fotoğrafı çektirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai'nin arasında poz verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Fours Seasons Otel'deki çalışma yemeğinin ardından, otelin bahçesinde çekilen aile fotoğrafında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile diğer ilgililer yer aldı.

Fotoğraf çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanları ile bir süre İstanbul Boğazı'na karşı sohbet etti.

Daha sonra makam aracının direksiyonuna geçen Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanlarını zirve kapsamında kısıtlı katılımlı oturumun yapılacağı Çırağan Sarayı'na götürdü. Araçta ön koltuğa Karzai, arka koltuğa ise Zerdari ve Bakan Davutoğlu oturdu.

ZİRVENİN GÜNDEMİ GÜVENLİK VE EKONOMİ

Afganistan'da güvenliğin iyileştirilmesi ve ekonomi kalkınma konuları, İstanbul'da yapılan Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi'nin altıncı toplantısının ana gündemini oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ev sahipliğinde toplanan Afganistan ve Pakistan liderleri, askeri ve ekonomi konularda uluslar arası askerlerin Afganistan'dan 2014'e kadar çekilmesinden önce strateji belirlemeye çalışıyor.

Afganistan ve ABD, Pakistan'dan kendi topraklarındaki militanlarla daha etkili mücadele etmeyi talep ediyor. Pakistan ise topraklarında Taliban ile bağlantılı Hakkani örgütüne göz yumduğu iddialarını yalanlıyor. Örgüt, Kabil'deki saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Zirve çerçevesinde üç ülkenin üst düzey askeri yetkilileri, İçişleri Bakanları, istihbarat başkanları ve ticaret odaları başkanları da toplantılar yapıyor.