BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BTK'dan yangında ilgili açıklama FLAŞ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Dünya Ticaret Merkezi'nde çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı, o binada arşivlerin bulunmadığı belirtildi.

Abone ol
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) İstanbul Bölge Müdürlüğünde yangının, toplantı salonları ve kafeteryanın bulunduğu 8. katta çıktığı, bölge müdürlüğünde bir arşiv bulunmadığı bildirildi.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, dün saat 21.00 civarında Dünya Ticaret Merkezinin A-2 Blok 7 ve 8. katlarında bulunan İstanbul Bölge Müdürlüğünde deforme olmuş demirbaş eşyaların ve günlük temizlik malzemelerinin muhafaza edildiği depo olarak kullanılan odada yangın çıktığı belirtildi.
 
Bazı basın yayın organlarında "teknik takip dokümanları ve dijital kayıtların bulunduğu arşivin de hasar gördüğü" şeklinde haberler yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Yangın, toplantı salonları ve kafeteryanın bulunduğu 8. katta çıkmış olup, bölge müdürlüğünde bahsedildiği gibi bir arşiv bulunmamaktadır. Söz konusu olayla ilgili incelemeler devam etmekte olup yetkili kurumların çalışmaları tamamlandığında yangının çıkış nedeni ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.