BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.512,06
HABER /  POLİTİKA

Brüksel saldırısı 'Erdoğan 4' Twitter'da TT oldu

Brüksel'deki terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 gün önce PKK çadırına izin veren Belçika'ya tepki gösterdiği konuşma Twitter'ı salladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 gün önce terör örgütlerine karşı ilkeli tavır almadığı için Batı ülkelerini eleştirdiği konuşma, Twitter'da "Erdoğan 4" etiketiyle en çok takip edilenler arasına girdi.

Erdoğan, Çanakkale'deki 18 Mart törenlerinde yaptığı konuşmasında "Aynı bombalar sizin şehirlerinizde patlamaya başladığında, bizim ne hissettiğimizi mutlaka anlayacaksınız ama o zaman her şey için çok geç olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ankara Kızılay'da yaşanan terör saldırısını hatırlatarak, terör örgütü PKK'ya göz yuman Avrupa hükümetlerine seslenmişti.

Erdoğan, buna karşılık başta Batı ülkeleri olmak üzere pek çok devletin bu örgütler karşısında ilkeli bir tavır ortaya koyamadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BRÜKSEL'DE PATLAMAMASI İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK"

"Belçika'da bugün toplantı var. Brüksel'de toplantı var. Toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında, bölücü terör örgütü PKK'yı terör örgütü olarak ilan eden Avrupa Birliğinin tüm ülkeleri, onlardan bir tanesi de Belçika, orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular. İşte Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen Avrupa ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır."

"BESLEDİĞİNİZ O YILAN HER AN SİZİ DE SOKABİLİR"

Terör örgütlerine doğrudan veya dolaylı kucak açan ülkelere seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de patlayan bombaları, televizyon ekranlarından seyretmek size bir şey ifade ediyor olmayabilir. Aynı bombalar sizin şehirlerinizde patlamaya başladığında, bizim ne hissettiğimizi mutlaka anlayacaksınız ama o zaman her şey için çok geç olacak. Kendi ülkenizi hedef aldığında asla tahammül edemeyeceğiniz, izin vermeyeceğiniz faaliyetleri, sırf Türkiye'ye yönelik oldukları için desteklemekten vazgeçin. Ülkenizde bir bombalı saldırı olduğunda ve sizin bir milletvekiliniz o intihar eylemcinin taziyesine gittiğinde ona karşı neler yapabileceğinizi çok iyi biliyorum. Aynı şekilde ülkenizde akademisyen, gazeteci, sivil toplum temsilcisi sıfatı taşıyanlar ülkenizin birliğine, bütünlüğüne yönelik eylem yapan terör örgütüne destek verdiğinde, sizin tavrınızın ne olacağını da gayet iyi kestirebiliriz. Şundan emin olunuz, Türkiye bugüne kadar benzer bir tehdide maruz kalan veya kalacak olan Batılı ülkelerden çok daha demokrat, çok daha hoşgörülü, çok daha hukuk devleti ilkelerine uygun bir terörle mücadele pratiği ortaya koyuyor. Biz bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz."

TWİTTER ERDOĞAN'I KONUŞTU