BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Brezilyalı radyocu yolsuzlukları açıklarken öldürüldü

Brezilya'da küçük bir kent olan Camocim'de bir gazeteci, radyo programında, yerel siyasetçilerin de adının karıştığı bazı yolsuzlukları ifşa ettiği sırada içeri giren silahlı iki kişinin açtığı ateşle öldürüldü.

Abone ol

Brezilya'nın kuzey doğusundaki Ceara eyaletinin küçük bir kenti olan Camocim'de bir gazeteci, radyo programında, yerel siyasetçilerin de adının karıştığı bazı yolsuzlukları ifşa ettiği sırada içeri giren silahlı iki kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Yetkililer Gleydson Carvalho adlı gazetecinin hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını, kimliği henüz bilinmeyen saldırganların ise kaçtığını açıkladılar.

Camocim valiliğinin internet sitesine konulan açıklamada "Bugün, bölgemizin en önemli seslerinden biri trajik ve anlamsız bir şekilde susturuldu" denildi.

Gazetecinin öldürülmesini radyolarından izleyen halk sokağa dökülerek yetkililerden katillerin bulunmasını istedi.

Carvalho, farklı partilerden yerel siyasetçilerin karıştığı yolsuzlukları açıkladığı radyo programı ile tanınan biriydi ve bu yüzden Facebook sayfasına sayısız tehdit gelmişti.

İspanyol haber ajansı EFE'nin haberine göre, geçtiğimiz Mayıs ayında iki gazetecinin aynı hafta içinde öldürülmesinden hemen sonra bir açıklama yapan Brezilya Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine yönelik saldırılar konusunda bir "cezasızlık iklimi" yaşandığını bunun da fikir özgürlüğü ihlallerinin devamına katkıda bulunduğunu söylemişti.