BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.408,08
HABER /  GÜNCEL

Brezilya'dan Dünya Kupası savunması

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, tüm altyapı eksikliği eleştirilerine ve sokak protestolarına karşın 'ses getirecek' bir Dünya Kupası organize edeceklerini savundu. Rousseff, geciken stadyum inşaatları için 'Dünyanın her yerinde oluyor' dedi.

Abone ol

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Dünya Kupasına günler kala inşaatı bitmemiş stadyumların ve sokak protestolarının gölgesinde ülkesinin performansını savundu.

Rousseff, bitmemiş stadyumlar ve hâlâ devam eden altyapı çalışmalarına yöneltilen eleştirilere karşın Brezilya Dünya Kupası organizasyonunun 'ses getirecek bir başarı' olacağını savundu.

Rousseff bu tür sorunların Brezilya'ya özgü olmadığını belirtti ve her yerde gecikmelerin yaşandığına işaret etti.

"Dünyanın her yerinde büyük mühendislik projeleri son dakikada tamamlanıyor" diyen Rousseff, "Çin dışında dünyada hiç bir ülke 2 yılda metro inşaatı tamamlamıyor" dedi.

Dünya Kupası maçlarının oynanacağı şehirlerden Cuiaba, Salvador ve Recife'de metro inşaatları tamamlanamadı.

İnşaat çalışmaları stadyumların yetiştirilmesine odaklanmış durumda.

Sokak protestoları için ise, Rousseff'in yaklaşımı 'önlemler alınacak' şeklinde oldu.

Brezilya Devlet Başkanı Dünya Kupası'nı olumsuz etkileyecek protestolara izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

'Demokrasinin maliyeti'

Yaşanan gecikmeleri 'Demokrasimizin bir maliyeti' olarak tanımlayan Rousseff, sokak gösterilerinin demokrasinin bir parçası olduğunu belirtti ve bu protestolar nedeniyle inşaatların geciktiğini savundu.

Yabancı basını makamında kabul eden Rousseff, turnuva boyunca herkesin güvenliğinin garanti altında olacağını da vurguladı.

Brezilya'da Dünya Kupası'nı protesto eden eylemciler, sokak gösterilerinde ülke kaynaklarının büyük altyapı projelerine harcanmasındansa daha etkin sosyal politikalar için kullanılmasını talep ediyor.

Ülkedeki gelir eşitsizliğinin azaltılması da bir diğer talep.

2013 yılında Brezilya'da düzenlenen Konfederasyon Kupası sırasında yapılan yatırımları 'aşırı' bulduğunu ifade eden 1 milyona yakın gösterici sokaklara çıkmış ve hükümeti protesto etmişti.

Başlangıçta küçük protestocu gruplarının sokağa çıkmasına karşın, polisin kalabalıkları güç kullanarak dağıtması sonucu eylemlere katılanların sayısı da artmıştı.

Brezilya Devlet Başkanı Rousseff konuşmasında bu kez emniyet güçlerinin yakından izleneceğini vurguladı.

Dünya Kupası 12 Haziran'da ev sahibi Brezilya ve Hırvatistan arasındaki maç ile başlayacak.